05.03.2010

Stine anbefaler: Fordeler og ulemper ved å være til

Denne romanen hørte jeg på lydbok for 4-5 år siden, og det var den som vekket min Vigdis Hjorth-interesse. Jeg har lest Takk, ganske bra, Hjulskift, Hva er det med mor? og 17:15 til Tønsberg (og flere skal det bli), men dette har forblitt min favorittbok av Vigdis Hjorth. Antageligvis på grunn av den herlige stemningen som boka ga meg. Sommerfølelsen, lykkefølelsen, følelsen av nærhet til andre mennesker og følelsen av optimisme og livsglede. Og så spiller sikkert Petronella Barkers behagelige stemme en ørliten rolle ;)

Romanen handler om Nina som er en optimistisk alenemor med en datter på ti. Hun har nylig kjøpt et gammelt pensjonatet på Tjøme, og der har hun tenkt å tilbringe sommerdagene sammen med datteren, stamgjester og naboer. Her blir det oppturer og nedturer, bryllup og begravelser, forviklinger og episoder som må dempes ned. Nina er en dame uten fortid, og vi får ikke vite så mye om henne, men allikevel er hun en dame det er lett å bli glad i. Fordi hun bobler over av livslyst og omtanke.

Men under denne idylliske overflaten kan leseren fornemme at harmonien snart kan slå sprekker.

For de som ønsker å smake på Vigdis Hjorths litteratur så kan jeg anbefale Nasjonalbiblioteket som har digitaliserte utgaver av noen av hennes romaner. Desverre ikke Fordeler og ulemper ved å være til, men den finnes på biblioteket og i bokhandlene.

Les den og fortell meg hva du synes! :)


3 kommentarer:

Beatelill sa...

Jeg har ikke lest denne boka, men leste "Om bare" av Vigdis Hjort for noen år siden. Den gjorde et sterkt inntrykk! Jeg ble faktisk både uvel og kvalm av boka. Så hvis du ikke har lest den, så er den herved anbefalt :)

Ellen Marie Albertsen sa...

Jeg har prøvd å begynne på denne mange ganger men det blir bare ikke helt "rett" ...Må kanskje prøve meg igjen...:p

Line sa...

Jeg tror faktisk ikke jeg har lest noe av henne...MÅ begynne å lese norsk literatur snart!!

Men du, hva skjedde med 101 på 1001?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...