15.09.2010

20.000 besøkende er verdt en feiring!

I går passerte bloggen den magiske grensen med 20.000 besøkende, og det kan jo ikke gå ubemerket hen! Derfor slår jeg til med en liten feiring! Jeg har noen bøker stående i hylla som jeg strever veldig med å motivere meg til å lese. Derfor deler jeg de heller ut til noen som kanskje har litt større motivasjon til å lese dem. Jeg har plukket ut 3 bøker:

Dag Solstad - 16.07.41

"Tittelen på boka er forfatterens fødselsdag. Under en flytur til Berlin ser forfatteren et glimt av himmelen. Han ser sin far igjen og han begynner å fabulere på hvordan himmelen ville vært organisert. I 2001 bor han i en leilighet i Maybachufer 8, Berlin. Vandrende gatelangs, og på Strassenbahn i Berlin kretses også forfatteren Dag Solstad inn, her er øyeblikk av glede og ro, og av angst og fortvilelse. Romanen tar oss videre med til Lillehammer, og til Solstads barndomshjem i Sandfjord."
Lars Mytting
- Vårofferet

"Det er sen mars og mildt nullføre idet løytnant Aksel Størmer ankommer Messingdalen, bygda som i hedensk tid ofret et menneske for å få våren til å komme. Aksel skal egentlig avvikle stedets gamle militærleir, men vennskapet med et vanskjøttet barn vikler ham inn i et forknytt slektsdrama. Gradvis gir den mørke skogsbygda slipp på sine mysterier. Snart rykker folk ham inn på livet, og krever Aksel for et større heltemot enn krigen han var på vei til"

 David Wroblewski - Historien om Edgar Sawtelle

"Familien Sawtelle har i tre generasjoner drevet hundeoppdrett på den lille gården sin i Wisconsin. Midt på 1970-tallet består familien av 14 år gamle Edgar, faren Gar og moren Trudy. Edgar er født stum, men har lært seg et tegnspråk som også hundene forstår. Livet på gården er harmonisk, inntil farens bror Claude dukker opp. Snart er Edgar på flukt i villmarken med tre årsgamle hunder."For å være med i trekningen om disse bøkene, må du skrive en kommentar hvor du tipser meg om en god bok hvor enten feiring, lesing eller motivasjon er en viktig del av historien. Du skal med andre ord velge en av disse, og du kan selv tolke feiring, lesing og motivasjon som du vil.

Husk å oppgi hvilken bok du ønsker å vinne - det blir altså trukket 3 vinnere (dersom det blir nok deltagere og så sant ikke alle vil ha samme bok)


Lykke til!

Frist: 30.09.10 kl. 23:59
Vinner annonserers: 01.10.10

9 kommentarer:

Heidi sa...

Jeg ønsker å vinne Solstads bok. Siden hjernen min er helt kake, er jeg teit og foreslår jeg 'Høytleseren' av Bernhard Schlink. Den er jo fin da, selv om jeg føler jeg jukser litt...

Mari - Escape In A Book sa...

Gratulerer så mye, det er verdt å feire :D

Julie sa...

Gratulerer med 20 000 besøkende!

Den eneste jeg kan komme på sånn i farten er boka jeg leser akkurat nå: 'Jasper Jones' av Craig Silvey. Hovedpersonen Charlie er en 13 år gammel gutt som bruker det meste av fritiden sin på å lese. Faren hans er professor i litteratur, og har et eget bibliotek. Det er en ungdomsbok, og handler hovedsaklig om den skjebnesvangre natten da Charlie oppdager Jasper Jones' grusomme hemmelighet, men Charlies lesing og lidenskap for bøker blir stadig vevd inn i situasjonene. Jeg har ikke lest den ferdig enda, men så langt virker den ganske bra.

Om jeg vinner, er det samme hvem av bøkene det blir. :)

Askeladden sa...

Jeg vil anbefale boka stille stemmer - indre bilder av Inge Eidsvåg. En stor Bok entusiast med stor B. Jeg tenkte han burde inspirere alle de som de som liker å lese bøker så godt. Man får lyst å lese bøker som man selv i utgangspunktet ikke er så begestreit for. Du kan få link til boka her på bokkilden
http://www.bokkilden.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=2849666

Hvis jeg er den heldige vinneren ønsker jeg meg boka 16.07.41 av Dag Solstad

Anonym sa...

Jeg velger å tipse deg om Elizabeth Nobles Lesesirkelen.

Lesesirkelen samler en gruppe forskjellige kvinner til 12 månedlige møter. Kvinnene er forskjellige i alder og bakgrunn og har ulike utfordringer. De finner trøst og glede i lesesirkelen og i det samholdet som vokser frem mellom dem. Medlemmene er ganske alminnelige, hverdagslige voksne kvinnerskikkelser. Kvinneskikkelser en kan kjenne seg igjen i og som en bryr seg om.

Hvis jeg vinner er det det samme hvilken bok det blir siden jeg ikke har lest noen av dem :-)

Tone sa...

Gratulerer! :D

Da jeg leste "lesing" tenkte jeg med en gang på Boktyven av Markus Suzak, og hvordan den snille, gode fosterfaren lærer lille Liesel å lese. Uten å røpe noe mer vil jeg bare si at det var både originalt og koselig.
Som tittelen røper handler den jo også om å stjele bøkene før man leser dem... ;) Jeg likte boka kjempegodt da jeg leste den i august.

Om jeg vinner vil jeg gjerne ha Lars Mytting - Vårofferet.

Kasiopeiia sa...

Jeg vil selvfølgelig gratulerer, samt delta i konkurransen. Mitt bokforslag er Selma Lønning Aarøes "En rekke avbrutte forslag". Jeg drar det kanskje litt langt når det kommer til dine kategorier, men det er en sjarmerende og søt bok om forsøk på å skrive en bok, der motivasjonen (ey!) stadig dras ned.. Veldig søt!

Om jeg er så heldig å vinne, ønsker jeg meg Myttings Vårofferet.

Berit sa...

Gratulerer! Mitt tips er "Buena Sucia" av Alisa Valdes-Rodrigues. Vaskeseddelen på boka er etter min mening helt feil, der står det et eller annet om at problemløsing aldri har vært morsommere eller frekkere... Jeg vil heller si at boka handler om mot- og MOTIVASJON til å ta grep, og gjøre de forandringer som må til for rett og slett å bli glad i livet. Jeg kunne gjerne tenke meg å lese Lars Myttings nye bok hvis jeg vinner ;)

Groskro sa...

Hei Stine, og gratulerer med så mange besøkende!! Du har jo så fin en blogg at det skulle bare mangle. Jeg har et forslag, kanskje litt på siden, men det handler om å lese: "Vindens Skygge" av Carlos Ruiz Zafon. Om den lille gutten som blir med sin far på Bøkenes Kirkegård og plukker ut en bok. Men det handler om mye mer enn bare lesing. En veldig god bok som jeg anbefaler om du ikke allerede har lest den.

Skulle jeg bli trukket ut så ønsker jeg meg "Historien om Edgar Sawtelle"

Gro :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...