16.06.2010

Tears of the Giraffe av Alxeander McCall Smith


"Dette er den andre boka om Precious Ramotswe, Botswanas første kvinnelige detektiv. Hun løser saker med bortløpne koner, skruppelløse tjenere, og forsøker å lindre ei mors smerte for sin tapte sønn."
(bokkilden.no)

Mma Ramotswes detektivgjerning spinner nye veier i denne andre boken i en serie på ni bøker. Hun har nylig sagt ja til å gifte seg med Mr J. L. B. Matekoni, den lokale bilmekanikeren, og han ønsker å gi henne alt det beste i verden. Det ender med at han, helt uventet for han selv også, tar til seg to barnehjemsbarn. Men hvordan skal han forklare det til Mma Ramotswe? Hun på sin side er nemlig fullt opptatt med å lete etter en amerikansk kvinnes fortapte sønn, og forfremme og lære opp sekretæren sin, Mma Makutsi, til å bli detektiv.

Jeg synes språket og stemningen i disse bøkene er helt herlige. Humoristisk, lett filosofisk, og ganske hjemmekjær. Det er umulig å ikke bli litt glad i både Mma Ramotswe, Mr. J. L. B. Matekoni og ikke minst Botswana. Naturligvis er det nok et litt glorifisert bilde av det lille samfunnet i Gaborone, men det fungerer veldig fint til historien.

Boka er veldig lettlest, og jeg tror dette er en serie som kan fenge tenåringer, så vel som en litt eldre målgruppe. Men forvent ikke noe storstilt krimmysterium á la Nesbø, Larsson eller Mankell. Dette er feelgood-krim (om man kan kalle det det?) som man kan kose seg med i solstolen, og humre for seg selv over den botswanske tankegangen til Mma Ramotswe.

Omtale av første bok i serien finner du her
Terningkast 5

Utgitt: 2006
Forlag: Abacus
Sider: 233
ISBN: 9780349119823

1 kommentar:

Carina sa...

Dette er ikke første gangen jeg hører at denne serien er bra. Lurer på om jeg kanskje skal lese de :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...