11.06.2010

Stine anbefaler: En callgirls intime betroelser

Jeg starter med en advarsel; dette er ikke en bok for pripne folk med fordommer og et komplisert forhold til egen kropp og seksualitet. Dette er en brutalt ærlig - og herlig - bok om livet til en luksusprostituert.

Belle de Jour er damen bak bloggen Diary of a London Call girl, og boken er basert på hennes innlegg derfra. Hun forteller åpent om sine seksuelle opplevelser, og skammer seg ikke over noe. Hun elsker sitt yrke, men det er ikke alltid like lett å kombinere det med en kjæreste og det må for all del holdes hemmelig for familien.

Språket er enkelt og muntlig, og beskrivelsene av kundene og de ulike situasjonene er humoristiske. Boka er skrevet på en smakfull måte, og det blir aldri "over the top."  Man ler, man skakker på hodet og man føler med Belle. Hun er jo en vanlig jente - til tross for sitt noe utradisjonelle yrke. Hun funderer over livet, og lever et dagligdags liv utenom sine kundemøter. Med sin selvtillit er hun et klart forbilde for mange.

Les utdrag fra boken her

6 kommentarer:

Bokelskerinnen sa...

Er helt enig i anmeldelsen din. Det er kommet flere oppfølgere på engelsk, "Further adventures of a London Call girl" er den neste etter den du har lest og er i samme skrivestil.

labben sa...

Jeg har lest en bok som høres omtrent lik ut som denne - eneste forskjellen er at den var norsk. Skal se om jeg finner den igjen i bokhyllen, for jeg husker ikke tittelen nå.

Lotte sa...

Woho! Bra du likte den! Jeg har hatt den i hylla i en evighet, og gleder meg til å lese den (en vakker dag)!

Carina sa...

Jeg ELSKER virkelig denne boken!! Leste den for noen år tilbake. Lånte den dessverre bort, og siden har jeg ikke sett noe mer til den :(

Kasiopeiia sa...

En morsom bok, men synes ikke den er så fantastisk..

Stine Marie sa...

bokelskerinnen: Ja, har hørt om den men ikke lest den foreløpig.

labben: Fant du ut hva den het?

Lo: Perfekt lektyre for en varm sommerdag :)

Carina: Leit å låne bort når man ikke får tilbake.

Kasiopeiia: Smaken er som baken, og godt er det, for hvis alle skulle likt det jeg leste hadde det vært dårlig med marked for krimbøker og sci-fi/fantasy f.eks :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...