07.08.2009

The abortionist's daughter av Elisabeth Hyde


"The problem was Megan had just taken the second half of her ecstasy when her father called with the news'. Nineteen-year-old university student Megan Thompson is beautiful, cool, clever and sexy - the kind of girl boys fall in love with. She's mostly steered clear of family life since the death of her younger brother. That is until the day she hears her mother, Diana, has been found floating face down in their swimming pool."
(Kilde: bokkilden.no)

Denne boken (Abortlegens datter på norsk) har jeg lenge hatt lyst til å lese, og når snilleste Ladybug ville sende sin utgave av boken til meg var det klart jeg takket ja. En finfin sommergave, og en utrolig snill gest! Tusen takk!

Det er en kriminalroman med abort som et slags hovedtema, og i den forbindelse var det naturlig å ta en tilbakeblikk på boken 13. uke av Marianne Mjaaland som jeg leste i fjor høst. Sistnevnte var en skuffelse, mens The abortionist's daughter var en godbit!
"Megan," her father said.
Megan stopped. There was something black and buggy in his voice that made her heart skip. And it took her less than a second to realize why. It was the voice he'd used ten years ago, when he'd called her at summer camp with the news about Ben.
(s. 5)
Diana Duprey - moren til Megan og avdøde Ben, kona til Frank og byens abortlege - blir funnet død i svømmebassenget i hjemmet sitt. På grunn av sitt yrke har hun mange fiender, men uten noen spesifikke ledetråder å gå etter er det flere som settes i søkelyset. Er det mannen hennes Frank som har gått av hengslene, eller hans tidligere elskerinne? Er det Megan eller en av byens sterkeste motsander og pastor Steven? Er det en av kvinnene som har demonstrert utenfor huset deres og sendt bilder av aborterte fostre og stygge brev til Diana?

Elisabeth Hyde klarer å holde på spenningen jevnt over hele boken, og i det ene kapitlet antar man som leser at X er den skyldige, for deretter å bli motbevist i neste kapittel. Fortellerstemmen ligger både hos Frank, Megan og Diana, men også hos etterforskeren Huck som plutselig står overfor et vanskelig dilemma i denne saken. Vi får høre om Megans oppvekst, om Franks sjokkerende oppdagelse tidligere den dagen Diana blir myrdet, og om Dianas side av saken - hva hun gjorde den dagen og hvilke hemmeligheter hun skjuler for mannen sin.

Jeg er som tidligere nevnt ingen stor krim-fan, men dette er en type krim som jeg liker. Hvorfor? Antageligvis fordi det ikke bare er etterforskningen som er i fokus, men også alle hovedpersonenes historier. Vi får vite om hvilke valg hver enkelt har tatt, og hvilke konsekvenser dette har fått. Ikke bare for den enkelte, men også de andre hovedpersonene.

Tror nok jeg må lete opp de andre bøkene Elisabeth Hyde har skrevet også.
Terningkast 5

Utgitt: 2006
Forlag: Pan Macmillan
Sider: 285
ISBN: 9780330443005

3 kommentarer:

Karin sa...

Jeg har sett at du lest på denne og vært nysgjerrig på den. Den høres veldig interessant ut. Jeg påstår stadig at jeg ikke leser krim, men jeg liker bare annerledes krimromaner. Som denne tror jeg. Takk for tipset:-)

Anita sa...

Denne har jeg også vært nysgjerrig på. Så konklusjonen ut fra det du har skrevet her, må bli at jeg nok må lese den etterhvert...

Mari - Escape In A Book sa...

Så bra at du likte boken, nå ble jeg glad!

Jeg legger inn link til din anmeldelse i min egen :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...