06.08.2009

Hvis jeg blir av Gayle Forman - Bokbloggturné

"Valg. Det er så mange vanskelige valg å ta. Mia på 17 er usikker. Skal hun virkelig tørre å satse på musikken – selv om det betyr at hun må reise fra kjæresten, familien og vennene? I løpet av ett skjebnesvangert øyeblikk er valgmulighetene borte. De forsvinner idet bilen Miri og familien hennes sitter i kolliderer. Bare ett valg gjenstår. Det viktigste av dem alle."
(Kilde: Cappelendamm.no)


Som tidligere nevnt fikk jeg en mail fra Nina hos CappelenDamm med forespørsel om jeg kunne tenke meg å være med på en bokbloggturné. Et hint om hva dette dreide seg om fikk jeg hos Ladybug tidligere, og når spørsmålet dukket opp var det i grunn ingen tvil fra min side. Noe slikt må man jo være med på :)

I mailen fra forlaget stod det noe om at boka ville fenge de som likte Twilight av Stephenie Meyer, og da ble jeg ærlig talt litt skeptisk. Hvorfor? Jeg har riktignok ikke lest Twilight, men vampyrer er noe som slett ikke fenger meg, og jeg er ikke så veldig glad i historier som er for urealistiske (Harry Potter og Ringenes Herre er eneste unntak). Likheten med Twilight stiller jeg et stort spørsmål ved, for jeg synes ikke denne boken er verken overnaturlige eller paranormal - selv om det handler om en "ut-av-kroppen/nær-døden-opplevelse" - så for meg funket det greit. Det er noe jeg kan tro på.

Hvis jeg blir handler kort fortalt om Mia som er på biltur med familien og de havner i en forferdelig ulykke. Mia ligger på intensiven med store skader. Gjennom hennes stemme får vi kjennskap til familien, kjæresten og den klassiske musikken som hun har så stor lidenskap for. Vi får høre om hvordan Mia og den rockete kjæresten Adam kom sammen, og hvilke utfordringer de står ovenfor fordi de egentlig er veldig ulike. Alle karakterene er sterke og troverdige, slik at mange lesere trolig vil kjenne seg igjen.

Det er ikke så mye direkte handling i denne boken, men masse tilbakeblikk (hvor det naturligvis skjer en del), og det er en fortellermåte som jeg er veldig glad i, så det slo an hos meg. Jeg felte ingen tårer, men jeg kjente en klump i halsen opptil flere ganger fordi jeg tror det må være forferdelig vondt å være Mia, og det må være vondt å være Adam.

Boken er veldig lettlest og jeg tror det er mange unge som får glede av denne. Den inneholder ikke bare hverdagslige trivialiteter, men tar også opp en del viktige spørsmål som ikke er hverdagskost, men som jeg tror mange kan lure på i ny og ne. Slik får boken en substans som gjør at den også kan fenge de som ikke er barn/tenåringer lenger også.

Boken skal filmatiseres, og den er det naturlig å få med seg når den tid kommer, men hvis du er som meg - du liker å lese boka før du ser filmen - så kan jeg glede deg med at du kan vinne mitt eksemplar av boken! Følg med i bloggen i morgen!

Terningkast 4
Utgitt: 2009
Forlag: CappelenDamm
Sider: 192
ISBN: 9788202291778

----------

Les anmeldelsen som Nina skrev i går, og følg med i bloggen Ungdomsboka i morgen for å finne ut hva Aud S. synes om boka!

----------

Hvis du vil være med i neste bokbloggturné kan du melde din interesse på mail til Nina.

6 kommentarer:

Mari - Escape In A Book sa...

Fin anmeldelse, Stine Marie! Jeg snufset meg gjennom boken jeg da, men jeg er veldig lettrørt, skal ikke mer enn en reklame på tv til for å få tårefylte øyne hos meg :)

Stine Marie sa...

Jeg er også en lettrørt person, men det kom ingen tårer når jeg leste denne boken. Men når jeg så Istid 3 i forrige uke så kom det noen tårer. Kommer nok litt an på dagsformen ;)

Anonym sa...

Haha, jeg fikk også tårer av Istid 3 :P Kjempefin anmeldelse i alle fall:)

Stine Marie sa...

Hehe, det er bra det er flere enn meg som feller en tåre av en tegnefilm :p

Mari - Escape In A Book sa...

Har ofte hatt litt problemer med å forklare fireåringen hvorfor mamma gråter selv når det ikke er trist(sist da vi så Istid 1 og de leverte tilbake det lille barnet til faren). "Noen ganger så gråter jeg fordi det er hyggelig at alt går så bra". Ikke alltid så lett å forstå når man er liten :)

Skjønner vi må få sett Istid 3 snart, faktisk så var Istid 2 den første filmen jeg så på kino på lang lang tid(var vel to år siden sist jeg hadde vært på kino da).

Anonym sa...

Jeg liker bloggen din :) Ta en titt på bokbloggen min; www.maria1993.blogg.no

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...