18.04.2009

Enkemannen av Ray Kluun


"Etter sin kones død slutter Stijn å jobbe, og drukner seg i Amsterdams og Ibizas uteliv. Han tilbringer ikke en natt alene og gir seg ingen tid til å sørge. Helt til han tar med seg sin tre år gamle datter og reiser til Australia. "
(Kilde: bokkilden.no)Kvinne går til lege - mann går på by'n var en historie om Carmen som får kreft og hvordan Stijn takler det. Den var trist, rørende og tankevekkende. Og nå har Kluun nylig kommet med oppfølgeren.

I kjent Kluun-stil blir man gjennom et direkte, usminket - og til tider humoristisk - språk kjent med Stijns livsstil etter Carmens død. Han tar seg ikke tid til å sørge og drukner seg derfor i utelivet med mange (kjente og ukjente) seksuelle forbindelser, ecstacy og kokain. En morgen etter at han har blitt kastet ut fra en av Ibizas diskoteker går han forbi en bar som viser nyhetssendinger fra CNN på storskjerm. Han får seg et realt støkk når han ser at det er tvillingtårnene i World Trade Center som raser sammen.

"Stijn, hvordan skal det gå med ungene våre?"

Han vender nesa hjem for å ta vare på datteren sin, Luna. Videre tar han Luna med seg og reiser til Australia for å komme nær Carmen og helbrede sorgen. Det blir en lang og lærerik reise for de to.

Boka har en litt annen tristhet over seg enn forgjengeren, og tar opp hvor viktig det er å få sørge ordentlig etter et tap av en man står nær. Allikevel er ikke dette en sippe-bok. Lille Luna har mange gullkorn og Stijn tør med hennes indirekte hjelp å stille seg naken og sårbar overfor kjærligheten igjen.

Jeg synes, om mulig, at denne boken (ihvertfall siste halvdel) til og med var litt bedre enn forgjengeren. Anbefales for de som har lest Kvinne går til lege - mann går på by'n. Boka er veldig lettlest og jeg slukte den på et par timer, men den kunne gjerne vært lengre for jeg lurer fremdeles på hva som skjedde videre :)

Terningkast 4

Utgitt: 2009
Forlag: Cappelen Damm
Sider: 264
ISBN: 9788202284671

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg var litt skuffet over denne, jeg synes den var på langt nær like gripende som "Kvinne går til lege...". Kluun hadde sine sider i den også, men i "Enkemannen" irriterer han meg bare, han fremstår nærmest som en idiot. ;)

Stine Marie sa...

Jeg synes også han oppførste seg som en idiot til tider, særlig i første halvdel av boken (Blir litt vel mye Roos, Dolly 1-5 og Natasja), men i siste halvdel viser han flere sider av seg selv, synes jeg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...