05.12.2011

52 noveller: Bare mjuke pakker under treet av Levi Henriksen

Hovedpersonen er en trubadur som ofte er ute og reise i helgene, og til tross for at han er hjemme stort sett ellers i uka og tar godt var på ungene Thorbjørn og Turid, så har kona Tone fått nok av ham. Hun kaster han på dør og det kommer fram at hun har funnet seg en ny type. Lars Hroar - med H! Det er julaften og hovedpersonen har fått beskjed om at han kanskje kan få komme innom og levere gaver til ungene i løpet av romjula. Men han vil ikke la en julaften gå forbi uten å være sammen med barna sine, om så bare for en kort stund. Derfor tar han en slags hevn, men det er bare han som vet om det - foreløpig.

Rytmeseksjonen min og jeg har spilt jula inn på Eben Ezer. Jeg tenkte på unga heile tida. På hånda til Turid som pleide å skru seg til som en mutter rundt pekefingeren min når vi var ute og gikk. Thorbjørn som alltid kom på mi sid av senga når han hadde mareritt.
s. 16
Det er jo umulig å ikke få litt medfølelse med denne mannen, og jeg har ingen problemer med å forstå foreldre som gjør hva som helt for å få være sammen med barna sine nettopp under slik høytider hvor familien er så i høysetet. Og man kan jo ikke la være å flire litt heller, for den hevnen han tar er jo bare litt mer enn uskyldig moro.

Jeg har lest Babylon badlands av Levi Henriksen tidligere, og kan vel så langt konkludere med at jeg foretrekker novellene hans fremfor romanen.

Og for de som vil lese denne novellen og gjøre opp sin egen mening, så finner dere den her.


Novelle: 38/52
Hentet fra: Novellesamlingen Hjem til jul av Levi Henriksen
Flere av mine novelleanmeldelser finner du her,
og novelleanmeldelser fra andre deltakere i utfordringen finner du her

3 kommentarer:

Vibeke sa...

Hei
Har akkurat lest "Bare mjuke pakker under treet" og det er som du sier umulig å ikke få medfølelse med mannen, og også å trekke på smilebåndet over hevnen :-)))

Askeladden sa...

I filmen får du se hva hevnen var og den var litt morsom:)

Stine Marie sa...

Askeladden: Det får man vite i novellen også, men kan ikke røpe alt i omtalen ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...