09.12.2010

Missed abortion av Kerstin Norborg


"Novellesamlingen berører temaer som kjærlighet, nærhet, forventninger og angst for ikke å kunne oppfylle forventninger. Tittelnovellen handler om en kvinne som er gravid for første gang og får vite at fosteret hennes ikke lenger lever."
bokelskere.no


Til tross for tittelen handler ikke alle novellene i denne samlingen om abort, men snarere om sorg og tap, om det vanskelige og det mindre vanskelige.

Novellene er preget av et nokså lyrisk språk, og det er en jevn, nesten messende rytme i mye av teksten. Sammen med de gode beskrivelsene av tid, sted og sanser får leseren en god og nær opplevelse av hovedpersonene og deres historier. Det er intenst, men på en lavmælt måte.

Desverre blir det litt for ujevn og til tider dårlig kvalitet på enkelte av novellene, og dette trekker ned for min del. Tittelnovellen er den første novellen i samlingen og binder det hele sammen ved at den siste novellen også handler om de samme menneskene. Innimellom disse to novellene hører vi om en kvinne som reiser til Assisi og etter et møte med en døende kvinne blir gravid på et blunk selv om hun og mannen har prøvd mange ganger tidligere. Vi møter en deltids-far som er desperat etter å komme nær sin egen sønn, og en jente som spiller fiolin sammen med en gutt hun liker veldig godt. Disse novellene er desverre ikke av samme kvalitet som første og siste. Jeg vet ikke om det er fordi jeg ikke helt klarer å kjenne meg igjen, eller om det har noe med Norborgs skrivestil å gjøre.

Terningkast 3
Utgitt: 2007
Forlag: Gyldendal
Sider: 161
ISBN: 9788205362048

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...