07.12.2010

Ein vakker dag av Anna Gavalda


"Søskena Simon, Garance og Lola stikk av frå eit lite lovande slektsbryllaup for å besøkje den yngste broren sin, Vincent. For ei stund legg dei bak seg tankane om barn og familie, kjærleikssakn og skilsmissesorg og kvardagens kjas for å nyte barndommen igjen, ein siste gong."bokelskere.no


Mitt første møte med Anna Gavalda var i mai, da jeg leste Eg elska ho. Den gangen syntes jeg litt så som så om boka, men tenkte at jeg allikevel burde lese flere bøker av henne. Saman er ein mindre aleine stod på planen, men først kom jeg over Ein vakker dag.

Dette er en bok i samme stil som Eg elska ho, med det nøkterne og nokså fine språket, og den konkrete handlingen. Historien finner sted i løpet av svært kort tid, men med tilbakeblikk på fortiden rommer den mye. Dett er søskenkjærlighet som står i fokus. Gode, gamle minner og frykten for å skli fra hverandre etterhvert som årene går.
For tida skil dei som har kvarandre kjær, og ingenting skal vare.
s. 136
Jeg må innrømme at jeg flere ganger underveis lurte på om jeg skulle fullføre boka eller ikke, fordi jeg er ikke helt på bølgelengde med språkbruken til Gavalda (eller oversetteren?). Enkelte passasjer er litt for stillestående for min smak. Men når jeg så fullførte boka - som forøvrig har en veldig god slutt! - så jeg vekk fra den språklige barrieren og synes det var en grei bok, nettopp fordi historien trekker såpass opp.

Så nå er spørsmålet om jeg fremdeles skal gi Gavalda flere sjanser. Jeg har jo litt lyst til å lese Saman er ein mindre aleine og Eg vil at nokon skal vente på meg. Men samtidig hungrer jeg for tiden etter en virkelig god bok (synes jeg har lest altfor mange middelmådige bøker i det siste), så jeg tror ikke jeg tar fatt på en ny Gavalda-roman med det første.
Terningkast 3
Utgitt: 2010
Forlag: Samlaget
Sider: 161
ISBN: 9788252175622

5 kommentarer:

Askeladden sa...

Jeg har i dag kjøpt meg boka Hav av tid som du har anbefalt på bloggen. Jeg skal også kjøpe Niels Fredrik Dahl sin bok I fjor sommer som du også anbefalt. Men vet ikke om jeg skal lese det med første siden jeg har mye jeg skal lese.

Groskro sa...

Jeg har lest "Eg elska ho" og "Saman er ein mindre aleine" og de likte jeg kjempegodt, men denne boken skal jeg ALDRI lese. Jg har lest så mange bloggposter om hvor skuffende denne boken var (og nå også du), så da skal jeg hoppe elegant over denne boken.

Kanskje du skal se filmen "Saman er ein mindre aleine" og så får du lyst til å lese boka? Det var slik jeg fikk lyst til å lese den i allefall :-)

Kathleen sa...

Kjære du, hør på meg! Mitt første møte med Anna Gavlda var med 'Saman er ein mindre aleine'. Vær så snill og gi henne en sjanse til og lese DEN! Den er kjempebra og fantastisk, og jeg er enig i at de to du har lest ikke er spesielt bra. De leste jeg etterpå og da tenkte jeg hva har skjedd med Anna Gavalda. Jeg har og lest 'Lykke er ein sjeldan fugl', men den er bare ok. Om du ikke skal lese mere Anna Gavalda, gjør det etter at du har lest 'Saman er ein mindre aleine', for den, i det minst, må du ikke gå glipp av!

:)

Tone sa...

Nå har jeg bare lest "Saman er ein mindre aleine", men jeg kan anbefale den på det sterkeste jeg også. De to andre bøkene, "Lykka er ein sjeldan fugl" og denne, har jeg også hørt så som så om. Virker som svært få synes de er helt det store, men mange synes de er middels. Så da sier jeg som de over meg: Gi "Saman..." ein sjanse (om en stund hvis du ikke føler for noe mer Gavalda akkurat nå) før du evt. forkaster å lese mer av henne :)

Stine Marie sa...

Jeg kommer ganske sikkert til å gi "Saman..." en sjanse :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...