24.08.2010

Bra 7ke greier av C. J. Skuse - Bokbloggturné


"En morsom og munnrapp roman om de to 16 år gamle tvillingene Paisley og Beau som rømmer til Las Vegas med en stjålet bil, en pistol i lomma og politiet i hælene for å lete etter faren sin, som de ikke har hørt ifra på 10 år."
(cappelendamm.no)


Tvillingene Beau og Paisley mistet moren da de var 6 år og faren har vært i fengsel i årevis. De har derfor vokst opp hos "den onde" bestemoren, men Paisley ble etterhvert sendt på diverse kostskoler fordi bestemoren mente hun måtte få skikk på henne. Når vi møter Beau og Paisley er de 16 år, og har nettopp funnet ut at faren, som de fryktet ikke ville ha noe med dem å gjøre, faktisk har sendt dem brev både titt og ofte. Det er den stillferdige og kloke Beau som finner det ut og tar kontakt med den utadvendte pappajenta Paisley slik at de sammen kan finne faren som befinner seg i Las Vegas. Det er duket for en begivenhetsrik leting!

Tvillingene fører ordet i annethvert kapittel, og de to har nokså ulikt språk. Beaus kapitler høres ganske gjennomsnittlige ut, mens Paisley bruker en mye røffere slang på ord og uttrykk. Nettopp dette er med på å skape det inntrykket leseren får av de to, som til tross for at det er tvillinger også er veldig ulike. Selv er jeg ikke så veldig glad i at språket blir så framtredende som hos Paisley, men det er nok et virkemiddel som kan fenge mange. Kanskje er det mange ungdommer som kan dra litt kjensel på det.

Boka er veldig lettlest, og jeg tror den egner seg godt som litteratur for aldersgruppen 12 - 18 år, men for meg ble det desverre ikke helt den store leseropplevelsen. Det kommer nok mest av at det er en del hendelser som for meg virker nokså urealistiske. Og det er klart det er fiksjon, men jeg personlig foretrekker en viss forankring i virkeligheten.

Hvis du vil lese flere anmeldelser av denne boken, så kan du gå inn på bloggen til Gina som ga sin anmeldelse i går, og i morgen er det Kasiopeiia sin tur til å si hva hun mener om boka. Bokbloggturnéen fortsetter deretter hos påfølgende bloggere ut uka.

Mer informasjon om tidligere og kommende bokbloggturnéer finner du her.

Terningkast 3
Utgitt: 2010
Forlag: Cappelen Damm
Sider:269
ISBN: 9788202326821

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...