23.08.2010

17:15 til Tønsberg av Vigdis Hjorth


"Den kvinnelige hovedpersonen har opplevd tap og er langt nede. Hun reiser til en sommerhytte ved Tønsberg, til et sted der hun håper at såret skal gro fortere. Hun befinner seg i en tilstand der hun tar omverdenen sterkt innover seg. Og livet kommer til henne med et par tilfeldige mennesker som hun hekter seg fast i og opplever alvorlige ting sammen med."
(bokkilden.no)


Jeg har lest mange av Vigdis Hjorths romaner, og denne boken var vel den 2. eller 3. i rekka. Den er litt annerledes enn de andre bøkene jeg har lest av forfatteren, men jeg synes allikevel at den er jevngod med
de.

Hovedpersonen reiser til en sommerhytte på Tjøme, utenfor Tønsberg, for å komme seg til hektene etter et kjærlighetsbrudd i håp om at freden og roen skal lindre sårene raskt. Hun treffer et homofilt par og utvikler et vennskap med dem. Dette er ikke en roman med mye handling, snarere enn det er hovedpersonens refleksjoner over livets opp- og nedturer,og hennes noen ganger banale væremåter. Men det hele bygger opp mot et klimaks når de tre vennene en dag plutselig oppdager et lik.

Det er en enkel bok, både i språk, innhold, form og lengde, og den er ei heller noen banebrytende litteratur, men det er en stillferdig bok. En bok mange trolig kan kjenne seg igjen i, ispedd en dose svart humor og uten de typiske (kjærlighets)sorg-klisjéene. Vigdis Hjorth er flink til å skildre den mentale prosessen man går gjennom når man føler at livet aldri blir det samme igjen, at man aldri kommer til å komme seg ovenpå igjen.
Dette er absolutt en bok man bør få med seg hvis man ønsker å bli bedre kjent med Vigdis Hjorth, kanskje til og med som et første møte med forfatteren.

Terningkast 4
Utgitt: 2004
Forlag: Cappelen
Sider: 111
ISBN: 9788202235321


Denne anmeldelsen finner du også hos LIV - Litteratur i Vestfold fordi jeg anmelder bøker skrevet av forfattere født, oppvokst og/eller bosatt i Vestfold, og bøker der handlingen finner sted i Vestfold.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...