21.02.2010

Fristet over evne av Jill Mansell


"For ti år siden fikk Lola tilbud om 10 000 pund hvis hun slår opp med kjæresten sin Dougie. Tilbudet kommer fra moren til Dougie. Lola reagerer med sjokk og sinne, men når hun avdekker en fryktelig hemmelighet, har hun ikke noe annet valg enn å ta pengene. Når Lola møter Dougie ti år senere, har hun like sterke følelser for ham. Men hun knuste hjertet hans, og snart kommer han til å finne ut at hun ble betalt for å gjøre det. Hvordan kan hun vinne ham tilbake uten å måtte fortelle han sannheten?"
(Kilde: bokkilden.no)

Sist jeg var ute og fløy hadde jeg klart det mesterstykket å glemme igjen boka i sofaen hjemme, så når jeg endevendte veska var det alt annet enn litteratur som dukket opp. Da var jeg raskt borte i kiosken og røsket til meg en billig pocktbok som kunne gjøre nytten på reisen. Valget falt på Jill Mansells Fristet over evne. Forfatterens navn hadde jeg sett i chick-lit hylla før, men aldri hørt noe om eller lest noe av, så forventningene var ikke så store.

Boka inneholder alt chick-lit sjangeren krever; kjærlighet av typen uoppnåelig og kjærlighet av typen "happily ever after", kjekke menn, gode venninner, forviklinger, humor, hjertesmerte og dype drømmer. Det er vel ikke nødvendig å si noe om selve handlingen, annet enn at jeg trakk på smilebåndet, nikket gjenkjennende og sukket som den håpløse romantikeren jeg er.

Språket er lett og underholdende, og dialogene er naturlige. Likeså er persongalleriet. Det er (nokså) troverdig. De få forventningene jeg hadde ble innfridd og jeg kan trygt anbefale denne videre dersom man er ute etter en god chick-lit roman. Jill Mansell frister til gjentagelse.
Terningkast 4
Utgitt: 2009
Forlag: Cappelen Damm
Sider: 446
ISBN: 9788202299644

6 kommentarer:

Mari - Escape In A Book sa...

Jeg har et par bøker av Mansell på ønskelisten min :) Hvordan likte du hennes stil i forhold til Marian Keyes?

Lotte sa...

Jeg har også tenkt på å lese noen av bøkene hennes, men har ikke kommet så langt enda. Noen ganger er det deilig å bare lese noe som er latterlig lett og ledig! Det er som en halvdårlig tv-serie i bokform, chick-lit ;)

Stine Marie sa...

Ladybug: Hun kommer ikke helt opp til Marian Keyes (eller Emily Giffin), men hun er nok en av de flinkere chick-lit forfatterne jeg har stiftet bekjentskap med. Vil f.eks. si at hun er bedre enn Cecelia Ahern og Sophie Kinsella (hun har tapt seg mer og mer for hver shopoholiker-bok synes jeg)

Lo: Du har helt rett. Av og til trenger man litt enkel underholdning :)

Beatelill sa...

Jeg tror ikke jeg har lest noe i den såkalte "Chic lit" sjangeren, men kunne tenke meg til å gjøre det. Jeg er litt nysgjerrig på hva det er som får så mange til å lese disse bøkene, og samtidig at det er så mange som ser ned på denne sjangeren.

Så det jeg lurer på er om du kan anbefale meg ei god bok eller en bra forfatter å lese i fra denne sjangeren.

Stine Marie sa...

Beatelill: Grunnen til at så mange leser den er kanskje fordi det er såpass lettlest underholdning med en stor dose kjærlighet og humor. Og grunnen til at det er mange som ser ned på sjangeren er kanskje nettopp fordi det er såpass enkle (og gjerne litt overdrevne i mange tilfeller) historier og enkelt språk. I motsetning til bøker i andre sjangere finner jeg sjelden noen setninger som jeg føler er verdt å sitere i bokanmeldelsene. Men dette er definitivt en sjanger du bør prøve fordi den er underholdende og bøkene kan slukes i løpet av kort tid. Passer veldig godt når man ikke ønsker å lese litt tyngre bøker, som f.eks. når man ligger på stranda, når man sitter på buss/fly/tog, eller når man bare vil ha en dose lykkelig historie.
Skal jeg anbefale en forfatter så må det bli Marian Keyes, og bøkene Er du der ute?, Vannmelonen eller Rachels ferie. Eller så har jeg også veldig sansen for Emily Giffin (først og fremst Til odel og eie og oppfølgeren I tykt og tynt). Grunnen til at jeg trekker frem disse fremfor Sophie Kinsella (Shopoholiker-serien) og Cecelia Ahern (PS, I love you) er fordi jeg synes dette er chick-lit-romaner med litt mer realistisk innhold og ikke bare en søt kjærlighetssuppe.
Men det finnes tonnevis med chick-lit bøker, så man må bare prøve seg litt frem - som med all annen litteratur :)
Kanskje finner du noen tips her.

Raj Chandrakant sa...


Ekte kjærlighetsspell Caster Dr.Obodo. Staver for å tiltrekke kjærlighet, Stopp skilsmisse, Ekteskapsstaver, Ta tapt kjærlighet, Penger og velstående staver, Beskyttelsesformer, Staver til ..Kontakt informasjon
E-post: templeofanswer@hotmail.co.uk
Ring, Viber og whatsapp +2348155425481

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...