01.08.2009

En sak har minst tre sider av Marian Keyes

"Jojo Harvey er en litterær agent med store ambisjoner, men da en ny kollega kaprer millionkontrakten, får hun problemer. Og det blir ikke bedre når hun forelsker seg i sjefen som er gift. Lily Wright er en av Jojos forfattere. Hun opplever skrivetørken etter å ha skrevet en bestselger. Forskuddet hun fikk for neste bok har hun allerede brukt på drømmehuset hun har kjøpt sammen med sin elskede Anton. Gemma Hogan er en profesjonell festfikser, og var Lilys bestevenninne helt til hun stjal hennes elskede Anton. Nå er hun singel og bundet til et nervevrak av en mor. Venninnen Susan blir bombadert med desperate e-mail fra Gemma og finner dem så festlig at hun sender dem videre til Jojo. Sirkelen er sluttet."
(Kilde: bokkilden.no)

Marian Keyes' bøker blir bare tykkere og tykkere, og denne lille mursteinen på nesten 700 sider kunne tatt motet fra mange, men heldigvis er det mye enklere å komme gjennom en chick-lit bok av dette kaliberet enn f.eks. en krimbok. Til tross for at den er lettlest så har jeg brukt ganske lang tid på den (muligens p.g.a. mye jobbing og lite fritid i sommer), og jeg har lurt litt på hvorfor jeg ikke bare har lagt den fra meg og funnet noe litt mer givende litteratur, men jeg har altså fullført boken.

I begynnelsen er den litt vel platt synes jeg, men så tar den seg opp i siste halvdel. Jeg skal ikke si så mye om handlingen, for den er greit beskrevet i utdraget fra Bokkilden, men jeg synes det var ganske artig å lese om forlagsbransjen og forfattere. Jeg lurer på om det faktisk er slik at forfatterne sitter på nett og leser anmeldelsene vi skriver.
"Det er ikke hormoner. Det er jævla Amazon. Jeg har nettopp vært på nettet - jeg vet ikke hvorfor jeg gjør dette mot meg selv - og den siste boken min får bare i gjennomsnitt tre og en halv stjerne. Den forrige fikk fem. Og kommentarene fra leserne er så forbannet ekle!"
(s. 503)
Jeg tror de gjør det, jeg ville ihvertfall gjort det om jeg var så heldig å få gitt ut en bok! Og forfattere er tross alt bare vanlige mennesker de også.

Og boken handler om den vanskelige kjærligheten, som helt sikkert mange kan kjenne seg igjen i, eller ihvertfall sette seg inn i hvordan det føles. Jeg synes Marian Keyes er god på å beskrive følelser, og jeg kan kjenne hvor vondt det må gjøre å ha det slik som damene i boken har det, spesielt Lilly:
[...]og hver gang han kom stengte jeg meg inne. Men en gang hørte jeg - til og med gjennom ørepluggene - at han lo, og det føltes som å bryte opp et benbrudd.
(s. 650)
Boken inneholder en stor dose humor, og jeg humret flere ganger for meg selv mens jeg leste den, så dette er slett ikke en trist bok. Den kan til tider være litt urealistisk, og litt langdryg, men dersom man ikke har det travelt og bare vil slappe av med en bok i sola, er det en bok jeg kan anbefale.

Og nå får man den faktisk til bare 49kr hos Bokkilden.no, så hvis det er noen som er ute etter lett sommer-/senge-/buss-/hyttelektyre så er det bare å gripe sjansen!

Terningkast 4

Utgitt: 2006
Forlag: Damm
Sider: 688
ISBN: 9788204124623

1 kommentar:

Mari - Escape In A Book sa...

Jeg hadde sikkert googlet vettet av meg for å få med meg alt som ble skrevet om jeg hadde publisert en bok he he.

Er ikke helt sikker på om denne boken er for meg, to landryge bøker fra Marian Keyes har mettet meg foreløpig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...