21.07.2009

10 bøker jeg vil lese - filmatiseringer

Når en bok filmatiseres er jeg faktisk litt skeptisk, særlig når det gjelder en bok jeg har lest og likt veldig godt. Men jeg har hatt mange gode filmopplevelser som er basert på bøker jeg har lest, så kanskje skepsisen er ubegrunnet til tider? Her er ihvertfall en liten liste over bøker jeg har lyst til å lese før jeg ser filmatiseringene:


Har du sett noen av disse? Hva synes du? Og er det andre bøker jeg bør lese før jeg ser filmatiseringen?
Flere bøker jeg vil lese finner du her

8 kommentarer:

Malin sa...

Jeg og Elisabeth skrev bl.a. om De gales hus av Karin Fossum i særemnet våres på vgs. Ergo måtte jeg jo se filmen også, siden jeg likte boka veldig godt. Synes som oftest at bøkene er bedre enn filmene. Men filmatiseringen fra den boken var slett ikke verst, heller ikke med tanke på at den er norsk, hehe!

Groskro sa...

Hei,

jeg har lest Kjælighet i koleraens tid, og jeg syntes den boka var kjedelig og av den grunn så jeg ikke filmen.
Dinas bok så jeg først på kino og siden leste jeg hele serien.Jeg syntes at boka (bøkene) er bedre enn filmen, og syntes ikke filmen ødela for bokopplevelsen heller.
Notes on a scandal er en fantastisk film med Cate Blanchett og Judy Dench i hovedrollene.Har ikke lest boka men filmen er god!
Fried green tomatoes, en film du bare må le og grine om hverandre, en fantastisk film.

Og Saman er ein mindre aleine, strålende film, enda bedre bok!! Og jeg såg filmen først og leste boka etterpå.

Litt langt svar, men du har plukket så mange bra filmer/bøker :-)

Anonym sa...

Jeg var faktisk ikke klar over at The Virgin Suicides var basert på en bok, men nå blir jeg nødt til å lese den, filmen var i alle fall utrolig fin::)

Lotte sa...

Jeg har sett Saman er ein mindre aleine, og den var veldig søt, det blir jo omtrent alle filmer med Audrey Tautou :) Boka derimot, vil jeg lese på engelsk eller dansk, tror ikke jeg holder ut å lese den på nynorsk desverre...

Kjærlighet i koleraens tid har jeg begynt på flere ganger, men jeg synes den var litt tung og kjedelig. Den står fortsatt i bokhylla enda, og jeg har planer om å få begynt på den igjen en gang :)

Stine Marie sa...

Malin: Jeg pleier også å like bøkene best, men med f.eks. Bienes hemmelige liv så synes jeg filmen var veldig god også. Synes norsk film har kommet seg i det siste. Det er bra :)

Gro: Langt og bra svar - I like! :) Gleder meg til å gyve løs på samlingen av bøker, og deretter filmene. Kjekt å høre at du har likt bøkene og filmatiseringene!

Niina: Ja, det må du gjøre :)

Lotte: Jeg vurderer å lese Anna Gavalds bok på engelsk, men svensk og norsk er også alternativer for min del. Bl.a. fordi bøker er mye billigere i Sverige og man dermed kan få en pocket bok til 40-50kr hos capris.no (som har godt utvalg i både engelsk, svenske og danske titler i tillegg til norske. Bare et lite tips hvis du ikke kjenner til det :)

Lotte sa...

Oi, det visste jeg ikke! Takk for tips, det skal absolutt sjekkes ut! :)

Anita sa...

Jeg bare elsket "The other Boleyn girl" av Philippa Gregory, leste den på engelsk så jeg vet ikke hvordan den norske oversettelsen er ("Søstrene Boleyn"). Så filmen først i går faktisk, og syntes den var elendig i forhold til boka. Smak og behag men...

Anonym sa...

Hei Stine!
God sommer.
Jeg har både lest og sett Gavalda. Begge er superfine!
Fried green tomatoes har jeg kun sett på film. Fin.
Damenes detektivbyrå er best i bokform.
Big fish er en fantastisk film!
Dinas bok er en fin bok. Husker ikke om jeg likte filmen. Jeg har sett den.
Kjærlighet i koleraen tid har jeg bare lest. Tror jeg syntes den var rar. Husker ikke helt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...