03.11.2008

Lesesirkelen av Elizabeth Noble"Lesesirkelen handler om fem ganske forskjellige, engelske forstadskvinner. En gang i måneden møtes de for å diskutere bøker og drikke vin. Noen av dem er løselig forbundet med hverandre, andre står hverandre svært nær og betror hverandre alt."
(kilde: bokklubben.no)

Som den bokormen jeg er, så er det klart at bøker om bøker og lesing fenger meg. Men jeg var forberedt på å gå i felle, for den har jo fått litt blandede kritikker. Det kunne jo være at disse forstadskvinnene hadde lite eller ingenting å komme med, via Nobles stemme, men hver og en har sin historie som man til tider kan kjenne seg igjen i.

Boka er delt inn i 12 kapitler basert på månedene i et år og kjente bøker (eksempelvis Piken med perleøredobb, Alkymisten og Om forlatelse), og jeg tar alltid imot nye boktips, så noen av disse bøkene er notert for fremtidig lesing. Desverre har ikke litteraturen de diskuterer i lesesirkelen stor verdi annet enn at hovedpersonene og deres liv sammenlignes med denne.

Jeg sitter igjen med en følelse av å ha lest en midt-på-treet-bok som egentlig kunne vært halvparten så lang, men allikevel ha fått sagt like mye. Kort sagt handler boken om 5 damer som møtes til lesesirkel en gang i måneden hvor de spiser god mat og diskuterer bøkene de har lest, og de blir godt kjent med hverandre personlig. Alle går på en eller annen måte gjennom en forandring (f.eks. graviditet, død, utroskap), og det er sikkert mange som kan kjenne seg igjen i disse damene.

Forøvrig en lettlest bok til tross for tykkelsen :)

Terningkast:


Utgitt: 2008
Forlag: Bokklubben
Sider: 512
ISBN: 9788252566246

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...