16.11.2008

Baby eller ikke av Emily Giffin


"Først kommer forelskelsen. Så kommer kjærligheten, så kommer ekteskapet, og så kommer en baby? Er det ikke det alle unge kvinner drømmer om? Sånn er det ikke for Claudia. Og akkurat idet hun er i ferd med å gi opp håpet om å finne en mann som har det på samme måte, treffer hun Ben. Vidunderlige Ben, som heller ikke ønsker seg barn. Det hele virker for godt til å være sant. De gifter seg, og har noen fantastiske måneder sammen før det skjer noe uventet: Ben ombestemmer seg. Plutselig ønsker han seg barn likevel!"
(kilde: bokkilden.no)


Jeg har tidligere leste bøkene Til odel og eie og I tykt og tynt av Emily Giffin og synes de var gode representanter for chick-lit-sjangeren, så derfor valgte jeg å lese Baby eller ikke av samme forfatteren. De to første bøkene handler om venninne Darcy og Rachel, mens sistnevnte handler om Claudia. Jeg kunne tenke meg å lese mer om Dracy og Rachel, men Claudia er også en fin karakter. Claudia jobber i et forlag og et godt stykke ut i boka kommer hun i kontakt med en av forfatterne hun jobber med - Ethan - som faktisk er Darcys forlovede (eller var det ektemann?). Så på en måte har Emily Giffin klart å lure inn litt av historien til de andre bøkene også. Nok om det.

Boken er - som chick-lit alltid er - lettlest og underholdende, og man kan enkelt relatere seg selv eller sine omgivelser til det som skjer i historien. Man skulle jo tro at mesteparten av boken handlet om Claudia og Bens forhold og kampen om "baby eller ikke?" men de to hovedpersonene møtes, blir kjærester, samboere, forlover seg, gifter seg og skiller seg i løpet av de... tja.. første 50 sidene. Og da er det fremdeles 360 +/- sider igjen av historien, som går ut på hvordan Claudia skal komme seg over Ben, om nye forhold, om ensomhet, babyprat og familieintriger. Mye av det har kanskje noe for seg, men nok en gang har jeg følelsen av at boken kunne vært kuttet ned til 2-300 sider.

Mange bøker fenger så mye at man ikke kan legge de fra seg, men det gjelder ikke denne. Allikevel blir man fort ferdig med den fordi den er så lettlest og 100 sider er unnagjort på et blunk.

Konklusjonen må være at den er en grei boka til late søndagsmorgener med tekoppen og et varmt pledd i sofakroken :)

Terningkast:

Utgitt: 2008
Forlag: Cappelen Damm
Sider: 416
ISBN: 9788204150394

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...