04.01.2012

2011 vs 2012

Så er vi godt inne i 2012, og jeg kjenner et stort behov for å gjøre om litt på designet til bloggen, men det blir nok tatt litt i etapper. Jeg føler også at i 2012 skal jeg lese det jeg vil og ikke føle på noe press om at jeg må lese klassikere eller bøker på nynorsk eller at jeg må lese den nyeste boka til den og den forfatteren osv. Jeg vil at 2012 skal bli MITT leseår, på MINE premisser. Jeg tror det er der jeg feilet i 2011. Det ble for mye "press" med mål om det ene og det andre, og da mister jeg litt av gnisten. Det fungerer de første månedene, men så renner det bare ut i sanden.

Det jeg derimot er veldig glad for i leseåret 2011 er utfordringen om å lese 52 noveller på 52 uker! Det ble litt skippertak her og der, men jammen har jeg fått lest mange gode noveller - og ikke minst oppdaget en ny favoritt: Alice Munro! Og det var ikke helt feil å avslutte året med Levi Henriksens julesamling heller. Det er nok høydepunktene fra i fjor, og så må jeg nevne Øya av Hislop som var en fin forberedelse til sommerferieturen til Kreta og Spinalonga, Bare mamma som er Gud av Nyborg som nok er den beste romanen jeg leste i fjor (og attpåtil av en norsk debutant) og ikke minst 3096 dager av Kampusch som ble årets overraskelse i og med at jeg slett ikke hadde tenkt til å lese den, men den viste seg å være utrolig god!

Av diverse grunner tror jeg ikke at 2012 blir året der jeg leser 100 bøker, men det er heller ikke noe mål. Jeg skal rett og slett lese det jeg har lyst til, når jeg har lyst.

Og akkurat nå har jeg lyst til å lese CeeCee Honeycutts reddende engler som jeg fikk til jul av en god venninne.

Velkommen 2012! :)

5 kommentarer:

Anonym sa...

Høyres ut som fornuftige mål. Det er viktigast å lese for seg sjølv.
Eg syns det er greit å ha mål, men dei bør ikkje vere alt for ambisiøse, då blir ein fort skuffa over seg sjølv. Eg hadde også som mål å lese 52 noveller i fjor, og klarte det. Det gav såpass medsmak at eg har tenkt å gjere det samme igjen i år.
Lykke til.

Mari sa...

Riktig godt nytt år :) Gode mål du har satt deg for året syntes jeg.

Mine lesemål for 2012 blir enkle, jeg setter meg noen som skal være mulig å oppnå. Jeg har lyst til å forsøke meg på 100 bøker igjen men det er ikke noe jeg kommer til å stresse med.

Anita sa...

Godt nyttår! Jeg har heller ikke så ambisiøse lesemål for 2012. Men det er vel viktigst å kose seg med det man leser, og ikke føle press om å MÅTTE lese verken det ene eller det andre.

Marianne sa...

Husk - at det å ikke ha et mål i seg selv også er et mål :-)

Ha et flott 2012!

Anaruh sa...

Nemlig! Kos deg med lesingen din! Og så skal jeg se om ikke også jeg plukker opp Alice Munroe med tid ot sunder - du traff meg i alle fall med Levi Henriksen-novellebeskrivelsene dine!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...