02.12.2011

52 noveller: Reisen til Benidorm av Laila Stien

 Denne kvelden befinner hovedpersonen seg tilfeldigvis på restauranten Maritim. Han er ikke  en person som sløser med pengene sine ved å gå ut midt i uka og ta en pils eller spise middag på restaurant. Og langt mindre dra til syden. I motsetning til kollegen Egil som stadig skryter av sine flotte, spennende turer til sydligere strøk. Men nå skal det skje en forandring. Hovedpersonen har bestilt seg tur til Benidorm. Han sitter og tenker på dette når plutselig en vakker kvinne og resten av hennes band dukker opp på scenen. Han blir umiddelbart bergtatt og minnes den søte ungdomskjæresten Irene. Istendofro å dra hjem når middagen er spist opp blir han  sittende og ta en øl til, og enda en. Og jammen kjøper han seg også en pakke sigaretter, selv om han ikke har røyket på mange år. Når kvelden er over bestemmer han seg for å komme tilbake neste kveld, og kvelden derpå, men når han så får vite at det jugoslaviske bandet skal reise videre på sin turné er han ikke i tvil om hva han må gjøre med Benidorm-turen.

Han løfta rødvinsglasset, det var halvfullt, løfta det opp og litt fram mens han så beint på henne uten å vike. Han hadde bestemt seg. Han måtte ikke vike. Hun nikka forsiktig. Nesten umerkelig. Men han merka det.
Han tømte glasset og fylte i på nytt.
s. 76
Dette er en novelle om begjær og sinnets skjøre balanse. Jeg får nesten litt ekle stalker-vibber av denne hovedpersonen. Kjærlighet gjør blind og kan få ethvert menneske til å oppføre seg litt rart, men denne mannen virket litt spesiell helt fra starten av. Han er litt som en einstøing som lever svært moderat og med lite sosial kontakt, bortsett fra et par kolleger på jobb. Han ser litt ned på kollega Egil som drar på ferie til syden og som tar seg en pils selv om det er midt i uka, men trolig er det bare misunnelse.


Novelle: 36/52
Hentet fra: Novellesamlingen Sånt som skjer / Gjennom glass av Laila Stien
Flere av mine novelleanmeldelser finner du her,
og novelleanmeldelser fra andre deltakere i utfordringen finner du her

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...