02.05.2011

Mitt bankande hjarte av Alf Kjetil Walgermo - Bokbloggturné


"Amanda er 14 år og forelska. Samtidig truar ein farleg sjukdom med å røve frå ho alt, forelskinga, kjærleiken, livet. Korleis er det for ei ung jente å vere så forelska og samtidig vente på ein hjartetransplantasjon? Mitt bankande hjarte er ikkje ei sjukdomshistorie. Det er ei kjærleikshistorie. Om Amanda, 14 år. Det er historia om det aller finaste og det aller fælaste på same tid."
Capris.no

Vi møter Amanda som er 13 år og går i åttende klasse. Hun er bestevenninne med Jenny og litt interessert i Daniel, den kjekke gutten i parallellkassen. Vinteren og våren går mens hun stadig blir mer og mer forelsket i ham, og til hennes store glede viser han også interesse for henne. På seøveste St.hans aften har han invitert henne med på dans, og da de to har tatt seg en pause fra dansen for å se til festen hos klassekameraten Gekki, er det like før Daniel kysser henne. Men Amanda har i det siste følte på en stadig større utmattelse og når de står i naustet føler hun at det er altfor tung luft til å puste. Seinere våkner hun opp i ambulansen på vei til sykehuset. Daniel er med som hennes trofaste venn, men situasjonen viser seg å være mer alvorlig enn noen kunne forutse. Amandas hjerte er for stort, og hun er nødt til å transplantere hjertet. Av legene får hun 6-12 måneder å leve med mindre hun får et nytt hjerte. Amanda blir sykere for hver uke som går, og Jenny og Daniel er ikke lenger like mye tilstede som før. Amanda føler seg ensom og sint på hjertet og på livet.

Jeg lar meg fasinere over hvordan en mann på nærmere 35 år klarer å gripe an hvordan det er å være ei jente på 14 år i full fart inn i puberteten, med alle de tanker og følelser det innebærer. Kanskje er ikke jenter og gutter så ulike i det grunnleggende slik at man lett kan sette seg inn i den andres situasjon, eller så er Walgermo en fantastisk flink fyr!

Språket er enkelt og ungdommelig, og at den er skrevet på nynorsk bør ikke være noe hinder (selv om jeg vet at nynorsk ikke er det som står høyest i kurs hos mange på ungdomstrinnet). Historien er så søt og lett gjenkjennelig. Alle var vi vel forelsket en gang på ungdomsskolen, og alle har vi vært i situasjoner der livet er langt fra så kjekt som det burde være.

Vil på det varmeste anbefale denne boken!
Terningkast 5
Utgitt: 2011
Forlag: CappelenDamm
Sider: 176
ISBN: 9788202345600


Neste anmeldelse av denne romanen kan du lese hos Fredrikke i morgen


For mer informasjon om Bokbloggturnéen kan du følge den via Facebook
eller på Bokbloggturnéens nettsider.

2 kommentarer:

Anja sa...

Denne boken har jeg gledet meg til dere skulle anmelde, og jeg kommer til å følge med på fortsettelsen :D Den høres veldig bra ut..

Mari - Escape In A Book sa...

Veldig fin anmeldelse, Stine Marie :) Jeg tror nok kanskje at jenter og gutter i den alderen er likere enn vi kanskje tror selv når vi er på den alderen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...