17.01.2011

Løsrivelse av Div. forfattere

"Løsrivelse resultatet av et samarbeidsprosjekt mellom Norsk Litteraturfestival - Sigrid Undset-dagene og Bokvennen Forlag. Forlaget mottok nærmere 500 noveller til vurdering, og de tretten beste er samlet i denne novelleantologien."
haugenbok.no


Med mange ulike forfattere er det ikke vanskelig å forutse at det blir varierende kvalitet på samlingen. Og nettopp derfor r dt litt vansklig å anmelde den som en helhet. Men jeg prøver. Kort.

Jeg liker temaet - Løsrivelse - veldig godt, og alle forfatterne klarer å skissere en eller annen form for løsrivelse. Fra barndommen, fra familien, fra uskylden, fra sin egen person. Det er noe ved en del av de norsk samtidsforfatternes språk og skrivemåte som jeg ikke liker. Det er vanskelig å sette fingeren på, men jeg tror det har noe å gjøre med at historiene er litt uklare. Jeg er nok ikke den som liker for mye utenom-snakk eller abstrakt språk.

Boka er resultatet av en novellekonkurranse, men vinnerens novelle - Andre kjærlighet av Andreas Engh Seland - var personlig en av de novellene jeg likte dårligst. Derimot vil jeg trekke frem bl.a. Ferskendrops av  Jørn Arnold Jensen og Plaster på såret av Ida Zachariassen Sagberg - som du forøvrig kan høre forfatteren lese selv her og her.

For omtale av et par noveller fra samlingen; se katgorien Novelleutfordring.
Terningkast 3
Utgitt: 2010
Forlag: Bokvennen
Sider: 176
ISBN: 9788274882317

1 kommentar:

ziarah sa...

Takk for hyggelig omtale :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...