05.01.2011

Barna av Ida Jessen


"Solveig flytter etter eksmannen og datteren til en liten dansk by, da mannen for foreldreretten til datteren. Hun er ensom og innleder et seksuelt forhold til Søren Martinsen. Hun rives mellom lidenskap og moderskap, og 15 år senere er hennes forhold til datteren svært betent."
bokelskere.no


 
For snart to år siden leste jeg to romaner skrevet av Ida Jessen: ABC og Det første jeg tenker på. De falt i smak, og jeg synes det var på tide å lese mer av forfatteren da hun kom med en ny roman i fjor høst.

Boka er delt inn i tre hoveddeler hvor vi i første del møter Solvej i 1992 som nylig har blitt separert fra mannen sin. Han og datteren flytter til en ny by, og Solvej følger etter og bosetter seg i nærheten. Hun er nedbrutt og ønsker å ordne opp i sakene, men eksmannen er ikke interessert og prøver sitt beste for å skåne sin 5 år gamle datter fra moren sin. Solvej prøver å begynne et nytt liv og innleder et forhold til sin utleier Søren Martinsen. Dette skal vise seg å få følger for fremtiden.

Andre del finner sted mellom 1999 og 2006 og dreier seg hovedsakelig om Jon, Søren Martinsens sønn og hans forhold til Solvejs datter Christiane, og om Solvejs venninne Ragna og hennes forhold til mannen hun har vært sammen med i over 20 år, men som hun ikke lenger elsker.

I siste del, 2006 - 2007, møter vi en fortvilet Solvej som har et veldig anstrengt forhold til datteren og hun funderer mye på hva hun kunne ha gjort annerledes for datteren og for seg selv.

Til tider synes jeg det er litt vanskelig å henge med på alle navnene og alle forholdene og desverre blir det hele litt kjedelig til tross for at forfatteren prøver å krydre historien med større og mindre hendelser. Det trekker litt opp at man kan kjenne seg igjen i flere av hovedpersonene, og at det er en troverdig historie.

Språket er derimot ikke noe spsielt å skryte av, og jeg ble altså skuffet etter de gode leseropplevelsene jeg hadde med Jessen tidligere.
 
Terningkast 3
Utgitt: 2010
Forlag: Cappelen Damm
Sider: 317
ISBN: 9788202325718

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...