02.12.2010

10 litteraturmål for året 2011

  1. Lese to klassiker - Høres kanskje ikke så stort ut, men jeg leser svært, svært få klassikere fra før av, så jeg føler at jeg må sette meg et oppnåelig mål. Kanskje blir det flere, men minst to altså.
  2. Lese ut serien om Jordens barn - Hulebjørnens klan, Hestenes dal, Mammutjegerne, Steppevandringen, Klippehulens folk og The land of painted caves som gis ut til våren.
  3. Lese 12 engelskspråklige bøker - Liker å holde språket ved like og ofte er det greit å lese bøker på originalspråket. 12 fordi det skulle tilsvare én bok i måneden.
  4. Lese en bok av J. M. Coetzee - Fordi jeg har hatt lyst til det så lenge at det ikke lenger finnes noen unnskyldning til at han stadig rykker bakover i lesekøen.
  5. Lese 4 kriminalromaner - En sjanger jeg ikke har lest så mye av, men som kan være bra hvis jeg bare finner de gode historiene. En bok per kvartal.
  6. Lese en bok om skriving - For å få litt fart på sakene og ikke minst inspirasjon.
  7. Lese en bok av en Jane Austen - Faller kanskje litt under nr. 1 i og med at mange av hennes romaner regnes som klassikere, men jeg vil lese Austen utenom de andre klassikerne.
  8. Lese 12 novellesamlinger - Fordi jeg synes det er en kjempeflott sjanger og bare venter på å komme over en samling som kan måle seg med Harstads Ambulanse og Niemis Den du ringer kan ikke nås for øyeblikket.
  9. Lese mer av Vigdis Hjorth - Jeg liker hennes romaner og fremdeles er det en del som står ulest på min liste. Det må jeg få gjort noe med.
  10. Lese 5 personlige skildringer/biografier - En av mine favorittsjangere, så lenge det handler om noe som er relevant for sykepleieryrket vel og merke.

Har du noen litteraturmål for 2011?


12 kommentarer:

labben sa...

Fine mål å skulle lese flere klassikere og flere engelskspråklige bøker. Husk å velge klassikere som appellerer til deg, ikke velg de fordi folk sier de må leses.

Jeg kan anbefale Coetzee. Jeg elsket Barndom og Vanære og gleder meg til å lese mer av ham. Håper hans bøker faller i smak =)

Dette var en fin liste, jeg tror jeg vil lage meg en selv også. Går det bra om jeg kopierer ditt punkt nr. 5 (og din listeide)? Jeg leser også veldig lite krim, men har lyst å forsøke å lese noe mer.

Julie sa...

Det var en fin liste. Jeg har prøvd å tenke ut diverse mål for 2011 for meg selv også de siste dagene. En av mine mål kommer nok til å være å lese flere ikke-vestlige forfattere. Inspirerende liste du har satt opp. :)

Bokelskerinnen sa...

Jeg har også laget meg min egen liste. Angående bøker om å skrive, kan jeg anbefale Stephen King sin som kort og godt heter " Om å skrive".

Groskro sa...

Så fin en liste!!

Jeg tror jeg skal ha bare ett mål for litteratur-leseåret mitt i 2011, og det er å lese de uleste bøkene i hylla mi :-)

Kathleen sa...

Denne skal jeg selv bruke på min blogg. Gøy!

PS: Denne bloggen skal jeg følge!

:)

Line sa...

Du burde lese bøkene til Theorin - det har kommet tre og kommer en til. Og de føles ikke som krim selv om de er det! Problem solved ;-)

Lotte sa...

Mitt mål er å i det hele tatt få lest noe! Aner ikke hvor mye jeg kommer til å få lest med en liten baby i hus! Kanskje mye, kanskje lite? ;)

Askeladden sa...

Jeg har ikke lest bøkene til Jane Austen. Men jeg er forelska i de filmatiserte bøkene<3. spes. Stolthet og Fordom ( 1995 utgaven) og Persuasion i den nyeste utgaven. Ellers kan jeg anbefale ei bok til som regnes som regnes som perosnlig Betraktning. Den heter Myrthel Emblem: Da vi mistet barna, mistet vi fremtiden. Det handler om et foreldrepar som har mistet begge barna i tragiske ulykker. Har ikke lest boka enda. Men boka venter på meg på biblioteket.
Har også laget meg ei liste med litteraturmål for 2011

http://askeladden-askeladden.blogspot.com/2010/12/10-litteraturmal-for-2011.html

Mari - Escape In A Book sa...

Flotte mål, Stine-Marie :)

Jeg leste Persuasion og Sense and Sensibility av Jane Austen i fjor. Leste begge på engelsk, litt tungt men de skal nok leses igjen en dag.

Anaruh sa...

Fantastisk liste! Skulle ønske at jeg kunne sette opp 10 lesemål, men jeg tror ikke det er så reelt for meg å rekke 10 bøker en gang :o Da må de i såfall være korte, det er så mye annet som spiser tid her i huset. Men listen din: smask!

Bai sa...

Eg deler fleire av desse, både det med klassikarane og det med novellene. Eg vil også lese Coetzee.

Bai sa...

Eg har spunnet litt vidare på det med noveller, og eg køyrer i gang ei utfordring om å lese ei novelle i veka det neste året. Vil du bli med?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...