29.11.2010

Tirsdag formiddag av Renée Toft Simonsen"Iben er en vakker kvinne, med en jobb hun liker og en mann hun elsker. Likevel har livet hennes lenge vært styrt av angstnevroser. Når romanen starter, har hun endelig funnet styrken til å bryte ut av det negative mønsteret. Iben begynner å gå i svømmehallen hver tirsdag formiddag, hvor hun lytter til en gruppe kvinners livlige samtale i badstuen."
Bokelskere.no

Iben er plaget med angst og har ikke vært delaktig i verken jobb eller sosialt liv på lang tid. Nå er hun imidlertid på vei til å bryte ut av den negative sirkelen, og ved god (usynlig) hjelp fra fem kvinner som møtes i svømmehallen hver tirsdag formiddag tar hun små steg i riktig retning. Hun gjør seg ikke til kjenne, men sitter i et hjørne for seg selv og lytter til samtalene som surrer mellom de andre kvinnene. Ved hjelpe av deres historier om sine liv, og deres meningsutvekslinger blir Iben mer og mer bevisst seg selv og det livet hun lever, og har levd.

Til tross for at samtaleemnene dreier seg mye om utroskap, mishandling, abort og andre mer eller mindre negative ting, er dette langt fra en trist roman. Den får deg derimot til å tenke over en god del aspekter ved ditt eget liv. Mange lever bare livene sine i samme spor fra dag til dag, men hvorfor nøye seg med det middelmådige? Det er sterke bånd som knyttes i denne kvinnegruppen, til tross for svært ulikt syn og store aldersforskjeller.

Dette er ikke en bok med mye direkte handling, men allikevel rommer den veldig mye. En lettlest bok om alvorlige temaer. Personskildringene gode, men språket fremstår ikke som særlig spennende. Det jeg likte best var nok Ibens egne tanker om sitt liv på sparebluss sammen med Skyggen (forøvrig et fantastisk trekk å kalle hennes mann nettopp dette!), og hennes tilnærmelser i forhold til deres samliv.

Terningkast 4
Utgitt: 2010
Forlag: Juritzen
Sider: 327
ISBN: 9788282050562

1 kommentar:

Marielle sa...

Denne fikk jeg lyst til å lese nå :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...