01.01.2010

I gode og onde dager av Emily Giffin

"Ellen og Andy har et perfekt ekteskap. Men en ettermiddag løper Ellen rett inn i eks-kjæresten Leo på gaten. Leo som forhekset henne fullstendig og som hun ikke har sett på åtte år, og som forlot henne uten noen forklaring. Møtet med Leo får Ellen til å spørre seg selv om hun har det livet hun ønsker seg"
(Kilde: bokkilden.no)


Jeg har tidligere lest Emily Giffins Til odel og eie, I tykt og tynt, og Baby eller ikke, og det er ingen tvil om at hun er en god chick-lit forfatter - på linje med Marian Keyes, hvis ikke bedre! De to første bøkene og denne siste er nok hakket bedre enn Baby eller ikke, men også den kan anbefales. Vel, tilbake til saken.

Romanen dreier seg hovedsakelig om Ellen og hennes problemer med å finne ut av hva hun føler for Leo, og ikke minst for ektemannen Andy, som er broren til hennes bestevenninne Margot. Livet i New York blir plutselig mye mer strevsomt når Ellen støter på Leo og holder det skjult for både Andy og Margot, og når de senere oppdager at hun har vært på et fotoppdrag i L.A. - sammen med Leo.

Det er flere vendepunkter i historien, og når det ser ut til at ting ordner seg, snur det i løpet av et blunk. Og når det ser som verst ut, blekner etterhvert problemene - før de dukker opp igjen. Det er altså ikke en kjedelig bok, men en bok som holder på leseren gjennom de nærmere 500 sidene som alle er berettiget og godt skrevet. Man får sympati for Ellen, og man får sympati for Andy. Man heier på Leo i det ene øyeblikket og Andy i det neste. Man kan uten tvil kjenne seg igjen i de følelsene som blir beskrevet, selv om man ikke nødvendigvis har vært oppi samme situasjon selv. Men alle kan vel kjenne igjen den følelsen man har når man er forelsket, når man elsker noen så høyt selv om man har vært sammen i noe som føles som årevis. Defintivt en historie om kjærlighet, i gode og onde dager.

En ting jeg liker veldig godt ved Giffins romaner er at det ikke er snakk om vakre, vellykkede blondiner i Pradakjoler og Gucci-pumps, med jobb i New Yorks hotteste bransje og med tilsvarende vakker, vellykket, styrtrik kjæreste. I hennes romaner er det mer down-to-earth personer som det er lettere å kjenne seg igjen i. De har vanlige jobber, vanlige venner, og vanlige problemer. Selvfølgelig ispedd litt "rik, vakker og vellykket," men ikke i nærheten av hva mange andre chick-lit forfattere trykker ut av seg.

Og nå gleder jeg meg til Heart of the matter (les utdrag her) som kommer ut - på engelsk - i mai.

Terningkast 5
Utgitt: 2009
Forlag: Cappelen Damm
Sider: 480
ISBN: 9788202298630

1 kommentar:

Erika sa...

Hei!
Jeg har lest i gode og onde dager, til odel og eie, i tykt og tynt, baby eller ikke og flere.. Liker alle sammen jeg, Emily er (Kan vel kalle henne det) favorittforfatteren min :)

Hilsen comiat.blogg.no

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...