18.05.2009

Tematrio - Norge/Sverige

MGP innbrakte en stor historisk seier til Norge for bare 2 dager siden, og i går var det selveste nasjonaldagen vår. I den forbindelse har Lyran valgt å ha tema Norge/Sverige i ukens Tematrio. De norske leserne hennes skal skrive om svenske forfattere/bøker, og de norske leserne skriver om norske forfattere bøker. Synes det er et spennende tema :)

Berätta om tre norska/svenska favoriter. Välj om du vill berätta om en speciell bok eller en författare.

1) En natt i april av Per Nilsson - Mange har sikkert fått med seg at Per Nilsson er en av mine favorittforfattere. Jeg oppdaget han en gang i tenårene, og slukte flere av bøkene hans på kort tid. Denne boken handler om Hannah som er 17 år. Hun dekorerer veggene i hybelen sin med dikt, og i løpet av boken møter hun tre gutter/menn, og noen ringer henne midt på natten, men hun vet ikke hvem det er. Det er en spennende bok som jeg ikke klarte å legge fra meg, og fortellerstilen er veldig bra. Veldig Per Nilsson.

2) Elskede barn av Marianne Fredriksson - Katarina forteller samboeren sin at hun er gravid, og at hun vil skilles fra ham, men beholde barnet. Han blir rasende og slår henne sanseløs. Når hun våkner på sykehuset, begynner hun å fundere over om hun er en del av en skjebnesvanger sammenheng. Hun har selv vokst opp i et hjem der faren mishandlet moren systematisk. Går vold i arv? Marianne Fredriksson skriver veldig bra og fengende, og nå ble jeg i grunn minnet på at jeg bør lese noe av henne igjen.

3) Kjære Agnes av Håkan Nesser - Selv om Håkan Nesser er nytt bekjentskap for min del falt boken Kjære Agnes veldig i smak, så derfor fortjener han en plass på denne listen. Boken åpner med begravelsen til Erich, Agnes' mann, hvor hennes gamle barndomsvenninne Henny dukker opp, men de utveklser ikke et eneste ord. Senere mottar Agnes et brev fra Henny som lurer på om hun vil ta opp kontakten og utveklse noen ord via brev. De to venninne begynner å skrive brev til hverandre og det viser seg at Henny er ute etter et bestillingsdrap på sin ektemann som er utro. (Les min anmeldelse her)

3 kommentarer:

Lyrans Noblesser sa...

Pinsamt nog har jag aldrig hört talas om Per Nilsson. Av Marianne Fredriksson tycker jag bäst om Simon och ekarna, Anna, Hanna och Johanna och Den som vandrar om natten. Av Nesser gillar jag allt! Läs gärna Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö.

Vixxtoria sa...

Per Nilsson är jättebra. Men jag tror att "En natt i april" måste vara den bok som heter "Ett annat sätt att vara ung" på svenska. Passar för gammal som ung!

Kära Agnes är också en trevlig bok. Brevroman med Nessersk twist ;-)

Stine Marie sa...

Lyran: Da anbefaler jeg å sjekke ut hans forfatterskap :)

Vixxtoria: Det stemmer nok at den heter det på svensk, ja. Har du lest andre bøker av han?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...