26.04.2009

Lucy Sullivan skal gifte seg av Marian Keyes

"Lucy har ikke en gang kjæreste, men Mrs. Nolan har lest i tarot-kortene at Lucy vil gå opp kirkegulvet innen året er omme. Vennene hun deler leilighet med er forferdet over det de får høre. Hvis Lucy flytter ut kan det forstyrre deres livsstil med takeaways, for mye vindrikking og ta med seg menn hjem. Men Lucy forsikrer dem om at hun er alt for opptatt til en gang å tenke på å gifte seg. Men så møter hun Gus, og begynner å lure på om han er den rette. Eller er det Chuck, Daniel eller kanskje Jed?"
(Kilde: bokkilden.no)I motsetning til en del av Marian Keyes bøker handler ikke denne boken om søstrene i familien Walsh, men om "the girl nextdoor" - Lucy Sullivan. Hun jobber i kredittkontrollen sammen med Megan og Meredia, og er på jakt etter den store kjærligheten. Etter en spådom om at hun skal gifte seg innen året er gått møter hun Gus. Han er sjarmerende, unik og Lucy forelsker seg. Det er et ganske turbolent forhold, og ting går ikke slik Lucy tror. Det er selvsagt en happy ending, og i epilogen får leseren høre hvordan Lucy, arbeidskollegene og vennene hennes har det.

Å bruke nærmere 650 sider på denne historien synes jeg er litt vel mye. Den kunne fint ha vært fortalt på 3-400 sider. Det går riktignok veldig fort å lese når man først setter seg ned, men historien er ikke så fengende at man ikke kan legge den fra seg. Det er de 2-300 siste sidene som er mest fengende, så hvis man klarer å henge med får man en liten oppsving mot slutten.

Kanskje den gjør seg bedre som TV-serie? Men jeg har ingen planer om å se den..
Terningkast 2

Utgitt: 2008
Forlag: Damm
Sider: 639
ISBN: 9788204154484

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg har også lest denne, og må si jeg er enig med deg. Den var alt for lang. Jeg kjedet meg mye på slutten, ville bare at den skulle bli ferdig så jeg kunne slippe å lese mer.

Mari - Escape In A Book sa...

Jeg har ikke lest denne men det er ikke så lenge siden jeg leste Angels in L.A.(om en av søstrene Walsh) og den syntes jeg var alt for langtekkelig. Den kunne nok også fint vært fortalt på færre sider.

Stine Marie sa...

Kristine og Ladybug: Vil heller anbefale dere å lese f.eks. Vannmelonen eller Er du der ute hvis dere vil ha en god Marian Keyes-opplevelse :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...