11.07.2008

Mamma tar ikke lenger telefonen av Bente Christina Kaste"Mamma tar ikke lenger telefonen er Bente Christina Kastes historie om å hvordan det er å ha en dødssyk mamma gjennom tolv år. Det var beintøft, vanskelig og ubegripelig vondt i mange år. Hun var ni år da mamma ble syk. Christina, som hun selv kaller seg, tok da på seg en maske, var flink pike og ble en veldig god skuespiller, både overfor familie, venner, psykologer og skole. Hun forteller hvor vanskelig det kan være å gå på skolen når man ikke klarer å få plass til annet inni hodet sitt enn at ens mamma er syk. Men hun skriver også om hvor takknemlig hun er over alt hun fikk oppleve sammen med mammaen sin."
(Kilde: bokkilden.no)


Bøker av typen "pårørende/pasient skriver om hvordan det er å leve med alvorlig sykdom/alvorlig sykdom i familien" er noe av det jeg setter størst pris på å lese. Som så mange andre var jeg også med i TL-Klubben på slutten av 90-tallet og der var det spesielt bøkene til Lurlene McDaniel som fanget min interesse, nettopp fordi hun skrev om temaet alvorlig sykdom hos barn og unge. Men i den senere tid har jeg kommer over bøker som gir meg enda mer enn det McDaniels bøker gjorde. Og det er personlige skildringer om virkelige historier (se innlegg her).

Det som skiller Bente Christina Kaste sin bok fra de andre jeg har lest er at denne er skrevet fra et lite barns (fra 9 år) ståsted og det gjør at historien får et slags naivt preg over seg. Små barn ønsker jo kun det beste for sine foreldre, og de gjør alt for å ikke vise sin sorg og smerte.

Boken er på kun 136 sider og jeg leste gjennom boken på et par små timer fordi den var så lettlest og såpass fengende at jeg ikke kunne legge den fra meg når jeg først hadde begynt på den. Et par steder i boka har Christinas søster skrevet korte kapitler om moren, og om Christina, og dette er også en annerledes måte å skrive en slik bok enn hva jeg er vant med fra tidligere, men jeg synes det er veldig positivt og gjør at man får med flere sider av samme sak.

Og selvsagt ble det felt noen tårer.. En veldig fin og rørende bok!

Terningkast 5
Utgitt: 2007
Forlag: Uranus
Sider: 136
ISBN: 9788299550857

2 kommentarer:

ithil sa...

Har du lest "Idas dans" av Gunhild Corwin? :) Typisk "pårørende/pasient"-bok og veldig fin.

Anonym sa...

[url=http://www.kfarbair.com][img]http://www.kfarbair.com/_images/_photos/photo_big8.jpg[/img][/url]

מלון [url=http://www.kfarbair.com]כפר בעיר[/url] - אווירה כפרית, [url=http://www.kfarbair.com/about.html]חדרים[/url] מרווחים, שירות חדרים, אינטימיות, שלווה, [url=http://kfarbair.com/services.html]שקט[/url] . אנחנו מספקים שירותי אירוח מגוונים גם יש במקום שירות חדרים הכולל [url=http://www.kfarbair.com/eng/index.html]אחרוחות רומנטיות[/url] במחירים מפתיעים אשר יוגשו ישירות לחדרכם...

לפרטים נוספים אנא לפנות לאתר האינטרנט שלנו - [url=http://kfarbair.com]כפר בעיר[/url] [url=http://www.kfarbair.com/contact.html][img]http://www.kfarbair.com/_images/apixel.gif[/img][/url]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...