23.07.2008

Fem mennesker du møter i himmelen av Mitch Albom"Krigsveteranen Eddie er en mann som etter at årene har gått, har forandret seg fra å være en optimistisk , ungdommelig mann til en sur og bitter gammel mann. Dagene hans består av arbeidsrutiner, ensomhet og mismodighet. På sin 83-årsdag dør han når han prøver å redde en liten pike fra å slå seg i hjel i fallet fra en berg- og dalbane. I det han trekker sitt siste åndedrag, kjenner han to små hender i sin. Han våkner i det hinsidige, der han erfarer at himmelen ikke er noen Edens hage, men et sted der det jordiske livet blir forklart gjennom fem mennesker han levde samtidig med. En etter en kaster de lys over de usynlige forbindelsene i livet hans mens han levde"
(Kilde: bokkilden.no)


Dette er en bok med en gode dose varme og var veldig fin å lese. Får en til å tenke på hvor mange tilfeldigheter det er her i livet og hvor mange mennesker som egentlig påvirker livet ens. Mennesker man knapt har sett kan påvirke livet ens i like stor grad som de nære og kjære.

Jeg likte veldig godt at boka fortalte om Eddies liv fra han var et lite barn og frem til den dagen han dør. I himmelen møter han "den blå mannen" fra fornøyelsesparken han har tilbrakt all sin tid fra barndommen av og frem til den dagen han dør, han møter kapteinen fra krigen i Asia, en kvinne som viser seg å være fornøyelsesparkens grunnleggers kone. Han møter sin kone Marguerite som døde da hun var 47 år, og til slutt en liten jente som har gått igjen i Eddies drømmer helt siden krigen. Alle har de noe å lære eller oppklare for Eddie, og han går fra å være en grinete gamme gubbe til å føle seg renvasket og får fred i himmelen.
Veldig lettlest og fengende, så nå skal jeg lese Tirsdager med Morrie av samme forfatter.


Terningkast:

Utgitt: 2005
Forlag: Damm
Sider: 235
ISBN: 9788204117786

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...