30.12.2012

Litteraturmål for 2013


Jeg våger meg utpå med 10 (forhåpentligvis realistiske) mål for det nye leseåret!
Tvi, tvi!

~ ~ ~
  1. Lese minst 25 bøker - Dette høres kanskje ikke så voldsomt ut, men med tanke på at det i 2012 ble lest 15 bøker, og at det kommende året vil by på en del travle perioder, så høres 25 bøker fornuftig ut. Alt over blir en bonus.

  2. Lese minst 3 engelskspråkelige bøker - For å holde språket ved like, få litt annen input og fordi mange bøker gjør seg best på originalspråket

  3. Ikke kjøpe mer enn 2 bøker i måneden (gjennomsnittlig) - Jeg har jo mer enn nok uleste bøker i bokhylla, men totalt kjøpeforbud vil aldri fungere, så moderasjon er veien å gå. Kjøper jeg 4 bøker den ene måneden, må jeg avstå en annen måned.

  4. Lese noe fra 1001 bøker-listen - Finnes sikkert mange gode skatter der

  5. Lese Mammutjegerne av J. M. Auel - Jeg har lest de to første bøkene i serien Jordens barn, så det er bare å lese videre.

  6. Lese minst 10 av de uleste bøkene i bokhylla - Bøker som har stått i flere år bør leses slik at det kan bli plass til nye bøker etterhvert

  7. Lese minst 2 personlige skildringer/biografier - For å få et avbrekk fra fiksjon

  8. Lese minst 2 bøker i serien The No. 1 Ladies Detective Agency - Fordi jeg har lest de tre første bøkene og synes i grunn de er koselige og litt humoristiske. Perfekt når man vil ha noe lettlest.

  9. Donere 10 kroner per 100 sider jeg leser, og 20 kroner per bok jeg kjøper til Kreftforeningen - Flere bloggere (Moonstar, Gråbekka, Leserommet m.fl.) har i 2012 donert penger til en veldedig organisasjon i form av x antall kroner per leste/kjøpte bok, og det synes jeg var en innmari god idé, så jeg må bare henge meg på.

  10. Fortsette å blogge om bøkene jeg leser :)Har du noen litteraturmål for 2013?

9 kommentarer:

Geir sa...

INgen mål, men jeg tar til meg punk 9 og gir 10 kroner pr 100 side til Regnskogfondet.
Ellers: Ladies er jo bra, har vært gjennom de seks første og kan ikke slutte nå. Kjenner meg også igjen i det med bøker som står i bokhylla. Tror det står en del der som jeg burde hatt mer tid til å lese. Og der kommer vi kanskje til hovedsaken for 2013: Tulle mindre på sosiale medier slik at jeg får lest disse bøkene jeg har stående?
Samt: Begynne på Conqueror-serien til Conn Iggulden. Kjenner du til den?

Stine Marie sa...

Flott at du også vil donere til et veldedig formål! :) Tulle mindre på sosiale medier ville nok gitt meg noen flere bøker på "har lest"-listen også *kremt*
Historiske romaner er nok ikke min store favoritt, så jeg kjenner ikke til Conqueror-serien (måtte Google den nå), og tror nok ikke den havner på leselisten min heller ;) Men kanskje et tips til mannen i huset?!

Geir sa...

Er det ikke fint hvordan vi kan være med og fraråde hverandre bøker? Tror kanskje Iggulden er for lesere med hår på brøstet, men jeg drives nok mest mot boken fordi den handler om de mongolske stepper og Djengis Khan. Det kan hende den er tøys og fanteri.

(Åssen fikk du forresten til å kommentere på din egen og min blogg? Magi eller ren og skjær dobbeltkommentering?)

Sulvis sa...

For en fin liste! Gleder meg til å fortsette å følge deg i 2013 med oppdateringer om hvordan det går! Jeg kopierer trolig noen av målene, og lager noen ekstra som er tilpasset meg.

Sulvis sa...

Og hvis du følger lenken min nå, finner du min liste! Takk for inspirasjonen!

Stine Marie sa...

Geir: Så sant, så sant! Man får både tips om det som er verdt å få med seg, og det som ikke er så mye å rope hurra for. Og hemmeligheten min er naturligvis dobbelkommentering :p

Sulvis: Så koselig at du ble inspirert, og har lyst til å følge meg også i 2013! Skal ta meg en kikk på listen din! :)

Groskro sa...

Fine litterære mål dette vil jeg si :-) Det må være noe å streve for å oppnå, men ikke urealistisk.

Godt nytt år :)

Anaruh sa...

Hurra for en fin liste! Jeg skal se om jeg ikke klarer å få satt opp en jeg også. Og på den skal jeg kopiere ditt nål nr 9 - det var jo en super idè!

Bjørg, mellom linjene. sa...

Det høyrest fint ut med overkommelege mål. Eg merker og at dagane er travlare enn før. Det er vel ein del av pakken.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...