05.10.2012

Little Free Library

Hvor koselig høres det ikke ut å ha sitt eget mini-bibliotek rett utenfor husveggen? Et lite bibliotek hvor folk i nabolaget kan komme og låne og bytte bøker akkurat når de vil, og levere dem tilbake når det passer dem best. Little Free Library er nettopp dette.

Som World of Julie sier, så er det en flott måte å inspirere barn til å lese, lære dem om hvordan et bibliotek fungerer og dettemed inn-/utlevering og passe på bøkene som tross alt tilhører noen andre. Og ikke minst gi noe tilbake til omverdenen.

Se alle de fine, rare, morsomme og smarte små bibliotekene her. Mon tro om det finnes noe lignende rundt omkring i Norge? Det er ihvertfall en veldig god idé som det helt sikkert er mulig å gjennomføre også her til lands. Kanskje spesielt om man bor i et nabolag med mange barn og/eller der man er litt sammensveiset?


9 kommentarer:

Sulvis sa...

Oi oi oi! Sånn vil jeg ha i nabolaget! :)

Unknown sa...

Dette er noe av det fineste og koseligste jeg har sett på lenge. Takk for at du delte det!

Oda Åsgard sa...

Superlurt! Vi har faktisk noe av det i der jeg er fra. Det er et gult, gammelt hus på togstasjonen på Kolbotn, og i det, midt i mellom kaféen og blomsterbutikken, er det en bokhylle fylt med bøker. Man kan legge fra seg en bok, eller ta en med seg. Veldig flott opplegg :)

Gråbekka`s Blogger sa...

Nydelig idee:) Kunne godt tenkt meg å ha en i veien min:)

Anonym sa...

Her på Kongsvinger planlegger vi noe liknende. En del bokhus skal plasseres ut rundt omkring på bygda, i nærheten av skoler eller barnehager, også skal det settes opp ett i den gamle bydelen vår, Øvrebyen. Gleder meg til å se hvordan det blir! :)

astridterese sa...

En fantastisk ide! Jeg kunne virkelig godt tenkt meg å ha en slik liten kasse i innkjørselen vår!

Anaruh sa...

På fergekaien på Ropeid i Rogaland er det en slik bokhylle. Et eller annet samarbeid mellom bibliotekt og trafikketater eller noe sånt.

Tok med meg Kongens Fall og skal levere en tilbake neste gang vi er i traktene, tenkte jeg.

Anonym sa...

Hey there ! I'm very glad to tell you i just made a Little Free Library on the TBane station at Slemdal - Oslo :) Velkommen!

Signe sa...

Hei. Vil tipse om at det også en hylle på La Baguette, Oslo S, hvor du kan ta med deg eller sette igjen bøker. Den er i regi av BookCrossing - www.bookcrossing.com. Bookcrossing går ut på at boken registreres på nettsiden både av den som slipper den fri og den som finner den, slik at man kan se hvor boken reiser. BookCrossing Norge har også en egen side på facebook: https://www.facebook.com/groups/300521333358982/ Hyggelig om noen fler vil være med i det verdensomspennende boksamfunnet Bookcrossing.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...