06.12.2011

52 noveller: Så rekker jeg deg nu med glede min hånd av Levi Henriksen

Håkon er en gutt i barneskolealder og har et stort sangtalent. Det blir utnyttet når skolen skal ha juleavslutning, men på grunn av andre omstendigheter i skuespillet ender det i en katastrofe. Håkon tar seg nær av det mislykkede skuespillet, og som trøst ber han moren om å invitere lærer Nilsen hjem på julaften. De er tross alt alene og læreren likeså. Som sagt så gjort, og på selveste julaften dukker lærer Nilsen opp.

- Hvor skal han sove i natt? sier jeg til mamma, idet hun og lærer Nilsen setter seg i toseteren.
- Hjemme. Jeg skal sove hjemme. Har bestilt taxi til klokka elleve, sier lærer Nilsen før mamma får sagt noe.
- Jeg er skikkelig kvalm. Jeg tror jeg må legge meg, sier jeg.
- Alt nå, sier mamma. - Du pleier da aldri å legge deg før midnatt på julaften.
- Jeg har spist for mye. Kanskje det blir bedre hvis jeg legger meg litt i senga.
- Jeg kan sikkert be taxien komme litt før, sier lærer Nilsen.
- Har ikke du og mamma lyst til å se den filmen, sier jeg og peker på videoen, som mamma la under salongbordet etter at hun pakket den opp.
s. 38-39

Håkon er en søt liten versjon av Kirsten Giftekniv og nok en gang har forfatteren skrevet en varm historie om (familie)kjærlighet i juletiden.Novelle: 39/52
Hentet fra: Novellesamlingen Hjem til jul av Levi Henriksen
Flere av mine novelleanmeldelser finner du her,
og novelleanmeldelser fra andre deltakere i utfordringen finner du her

3 kommentarer:

Anaruh sa...

My oh my, Stine! Jeg er egentlig ikke en novelle-person, men når du skriver så gode anmeldelser, blir jeg veldig nysgjerrig! Jeg tror jeg må legge til Hjem til jul på leselisten min, ja.

Har lest Snø vil falle over snø som har falt av LH før, og den var helt ok, selv om jeg egentlig ikke pleier å falle for populære romaner av nyere dato.

Ha en fortsatt fin adventstid!

Stine Marie sa...

Åh, så koselig at du liker anmeldelsene mine, Anaruh! God noveller er virkelig små skatter på en helt annen måte enn en roman. Og så er de jo så mye kortere, så man får lest litt nå og litt da uten å miste tråden.

Ha en fltot advntstid du også!

Anaruh sa...

Ja, jeg er jo enig i det, og kan jo virkelig se fortreffeligheten i en god novelle - særlig fordi jeg liker historier med mye handling mellom linjene, og noveller ofte må ty til den slags virkemidler. Men likevel, det er liksom så trist når en god historie er over på så kort tid, liksom... Men så har jeg ikke den velidg store novelle-erfaringen heller da, så jeg skal nok prøve meg på mer fremover. Godt at du tråkker opp sporet for meg :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...