13.04.2011

Light on snow av Anita Shreve


"Walking through new-fallen snow in the forest near their home, twelve-year-old Nicky Dillon and her father come upon something inconceivable: there, in the pristine winter scene, an abandoned infant wails, its survival made possible only by the coincidence of their having chosen this path for their evening stroll. In the days and weeks that follow, Nicky learns about corners of the adult world that she never dreamed existed, and, for the first time, she asks questions about her life's strange shape." 
Capris.no
Anita Shreve ble jeg først kjent med gjennom romanen The Pilot's Wife som ble anbefalt av Oprahs bokklubb en gang i tiden. Boken falt i smak, og nå har jeg et par bøker stående ulest i hylla mi. Light on snow fikk æren av å bli plukket ut denne gangen.

Nicky er en 12 år gammel jente som bor utenfor allfarvei sammen med faren sin. Moren til Nicky og lillesøsteren døde i en bilulykke for et par år tilbake, men de snakker lite om fortiden. En dag de er ute på sin daglige spasertur kommer de over en nyfødt baby som ligger inntullet i et teppe i snøen under et tre. De leverer babyen på sykehuset og plutselig er de under etterforskning. Livet blir snudd på hodet i det en ung kvinne, Charlotte, dukker opp på trappa og forteller at hun er moren til babyen.

Selv om historien blir fortalt fra Nickys side, så er det faren som gjennomgår den største forandringen. Beskrivelsen av hans liv før og nå, og hans personlighet før og nå, er noe av det som gjør sterkest inntrykk på meg som leser. Shreve formidler godt hvordan sorg kan påvirke et annet menneske, og hvordan et menneske ønsker å skjerme sine nærmeste, men som ikke innsr at han kanskje gjør dem en bjørnetjeneste. Desverre blir det av og til litt forutsigbart.

Anita Shreve skriver godt, og språket er enkelt, så i teorien er dette en bok man ikke trenger så veldig mange timer på. Men god underholdning er det. Ikke på samme linje som chick-lit, men på en mer realistisk måte. Det er altså ikke en storslått roman, og jeg vil nok heller anbefale The Pilot's Wife som et første møte med denne forfatteren, men jeg ser frem til å lese de andre bøkene jeg har av henne også.

Terningkast 4
Utgitt: 2007
Forlag: Abacus
Sider: 272
ISBN: 9788205252646

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...