03.03.2011

Øya av Victoria Hislop"Alexis Fieldings mor, Sofia, har aldri fortalt noe om bakgrunnen sin. Alt hun vil si er at hun vokste opp i en landsby på Kreta før hun flyttet til London. Da Alexis bestemmer seg for å dra til Kreta, gir imidlertid Sofia henne et brev som hun ber henne overlevere til ei gammel venninne. Da hun ankommer landsbyen Pláka, oppdager Alexis at den ligger et steinkast fra den forlatte øya Spinalonga, ei øy som tidligere var bebodd av spedalske. Når hun møter Sofias venninne, Fortini, får hun høre historia om oldemora Eleni og døtrene hennes, og en familie som var hjemsøkt av tragedier, kriger og lidenskap."
Capris.no


Jeg har ingen vanskeligheter med å forstå at denne boken er godt likt. Den falt også i smak hos meg, og kanskje litt ekstra fordi jeg om 3 måneder befinner meg nettopp på Kreta, med en planlagt tur til Spinalonga.

Historien begynner med Eleni som er gift med Giorgis, og sammen har de døtrene Anna og Maria. Deres verden faller i grus når Eleni I 1939 får påvist lepra/spedalskhet og må flytte over til Øya - Spinalonga - for å bo sammen med alle andre som lider av samme skjebne. Døtrene vokser opp mens sykdommen tærer stadig mer på Eleni. Døden er uungåelig.

Anna er den rastløse av de tø søstrene. Den som ikke tar i et tak hjemme og som heller er mer opptatt av gutter. Hun gifter seg inn i familien Vandoulakis, men hennes flørt med ektemannens fetter viser seg å være av større betyning enn hun først hadde trodd. Når søsteren Maria så blir forlovet med denne fetteren, Manoli, skapes en større avstand mellom de to søstrene, og Anna er rasende. Imidlertid blir Marias skjebne en annen en noen hadde forutsett.

Victoria Hislop skriver enkelt, men veldig fengende, og til tross for at jeg flere ganger ville stoppe når kapitlet var slutt, så var det ikke alltid jeg klarte å legge boka fra meg. Det er lett å sammenligne Hislop med bl.a. Cecilia Samartin, nettopp pga språket og skrivestilen, men også pga historien. Dette er god underholdende litteratur.
Terningkast 5
Utgitt: 2008
Forlag: Bokklubben
Sider: 452
ISBN: 9788252568875

1 kommentar:

Groskro sa...

Dette høres ut som en bok jeg kan like - kanskje jeg skal låne den en gang allikevel? Takk for god anmeldelse :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...