02.11.2010

Vennskapsprøven av Elizabeth Noble


"Klubbregler: Menn, barn, jobb, shopping, vin og sjokolade. Viktig, men ikke så viktig. Hvis de trenger noe, er du der. Ingen gir opp. Medlemmer: Freddie, Tamsin, Reagan og Sarah. De møter hverandre på universitetet: Fire kvinner med det eneste til felles at de vil leve livet fullt ut. Sene kvelder med sladder, betroelser og mange flasker vin, sverger Tenko klubben på at de alltid vil være der for hverandre. Livsmedlemskap: 20 år senere blir medlemmene satt på prøve."
Bokkilden.no
Jeg har tidligere lest Lesesirkelen av samme forfatter, og i likhet med den faller terningen rundt middels karakter også på denne romanen.

Hovedsakelig handler boken om Freddie som på en og samme dag mister faren sin (som hun har hatt minimal kontakt med) og får vite at mannen er utro og ønsker å gå fra henne. Sistnevnte kommer ikke som noe sjokk, og hun griper sjansen til å komme seg vekk når hun må reise til Amerika for å ordne opp i farens begravelse og alle tingene hans. Hun reiser dit sammen med 2 av sine beste venninner og med deres støtte oppsøker hun Grace, farens samboer, og får vite mer om hvem han var, og ikke minst hvem moren hennes er og hvorfor hun valgte å forlate Freddie når hun bare var et lite barn. En god, mannlig venn kommer etterhvert også over dammen og det er duket for litt kjærlighet. Men er det det rette tidspunktet? Og hvem er det egentlig som er forelsket i hvem?

Det er en lettlest bok til tross for tykkelsen, bærer litt preg av chick-lit (kvinnelige relasjoner, kjærlighet og sjalusi o.l) og er nokså underholdende. Språket er enkelt og hver av hovedpersonene er godt skildret med en unik personlighet, men desverre blir det litt for platt til at det blir den helt store leseropplevelsen. Grei lektyre når man bare ønsker å synke ned i en historie uten å måtte tenke for mye.
Terningkast 3
Utgitt: 2008
Forlag: Schibsted
Sider: 395
ISBN: 9788251624824

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...