01.10.2010

Stine anbefaler: Til odel og eie

Det er på tide å anbefale en chick-lit bok igjen synes jeg, så for de som ennå ikke har oppdaget den fantastiske forfatteren Emily Giffin må jeg bare si: løp og kjøp!

Til odel og eie er første boka i en frittstående trilogi, og handler om Rachel og Darcy som har vært bestevenninner siden de var små. Rachel var den smarte, og Darcy har alltid vært den mest vellykkede. Hun har alltid hatt beste jobben, hun har vært sammen med mange kjekke menn og alltid sett kjempevakker ut. Rachel har alltid stått ved sin venninnes side, og hun blir naturligvis forloveren til Darcy når hun har kapret drømmemannen. Alle er lykkelige, og bryllupet nærmer seg. På utdrikningslaget går derimot Rachel til sengs med Darcys kommende ektemann, og forholdet til venninnen blir aldri mer det samme.

Språket er lett og "typisk chick-lit," og historien er preget av både humor og alvor, uten at det på noen måte blir over the top verken den ene eller andre veien.

En ting jeg liker veldig godt ved Giffins romaner er at det ikke er snakk om vakre, vellykkede blondiner i Pradakjoler og Gucci-pumps, med jobb i New Yorks hotteste bransje og med tilsvarende vakker, vellykket, styrtrik kjæreste. I hennes romaner er det mer down-to-earth personer som det er lettere å kjenne seg igjen i. De har vanlige jobber, vanlige venner, og vanlige problemer. Selvfølgelig ispedd litt "rik, vakker og vellykket," men ikke i nærheten av hva mange andre chick-lit forfattere trykker ut av seg.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...