18.08.2010

Bokhøsten 2010

Sommeren er over om veldig kort tid, og den har ikke vært mye å skryte av. Desverre. Nettopp derfor blir det nesten litt godt at høsten er like rundt hjørnet. Jeg er klar for (litt) mørkere kvelder, kald og klar høstluft, sofakos under pleddet, kakao med krem, telys i fleng, lange avslappende bad i badekaret, og ikke minst nye bøker!

Har surfet litt rundt og prøvd å finne ut hva som kommer på bokfronten de neste ukene og månedene, og det er et aldri så lite knippe med bøker jeg håper å få med meg - etterhvert:

Jeg har aldri lest noe av Anne Holt, men nå har hun altså skrevet en sykehusroman - Flimmer - sammen med broren Even, og da fatter jeg interesse med en gang. Har også hørt rykter om at det kommer flere oppfølgere, så jeg er spent!

Jeg har heller ingen erfaring med Delphine De Vigan, men kunne tenke meg å lese Underjordiske timer.

Vigdis Hjorth derimot, hun kjenner jeg veldig godt til, og gleder meg derfor til å lese Snakk til meg som kommer i september. Og Ida Jessen har jeg også lest et par bøker av, så jeg må nok ha med meg Barna etterhvert også. Det er nemlig en oppfølger til Det første jeg tenker på.

Av typen feelgood, så kommer det visstnok en bok i samme bane som Damenes detektivbyrå nr. 1, nemlig Å bake kaker i Kigali av Gaile Parkin. Og feelgood er jo aldri feil.

Ellers virker både Feilvare av Sarah Kuttner, Ingen skal høre hvor stille det er av Benedicte Meyer Kroneberg, Byen ved elven av Pat Conroy

På novelle-fronten vil jeg ha med meg Ikke rart det kommer kråker av deubtanten Karine Nyborg og Victor Tukmakovs siste vinter av Eivind Riise Hauge.

...og så håper jeg å slanke uleste bøker-hylla mi.


Hvilke bøker skal du lese i høst?


Og når jeg en gang får gitt ut en bok håper jeg at jeg får bli gitt ut på høsten ;)

2 kommentarer:

Delenn sa...

Jeg skal lese World War Z i høst tenker jeg, og litt pensum da ^^,

SV: Ja, akkurat det du sier er grunnen til at jeg ikke har et nervøst sammenbrudd akkurat nå.
Jeg vet det virker så skummelt nå, men det kommer jo sikkert til å gå bra.
Jeg skal først ut på en gastrokirurgisk avd. og senere Akuttmedisin & Geriatri.
Tror det blir bra =)

-Silje

Kasiopeiia sa...

Aah, i høst ja. Håper jeg rekker lese noe annet enn disse dødskjedelige pensumbøkene! Men ja, listen er uendelig lang - så det er vel bare å begynne et sted og grave seg ned!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...