31.12.2009

Holde fast av Annette Mattsson


"Denne novellesamlingen beskriver møter mellom det hverdagsnær og det foruroligende. Her er historier om å få et gløtt inn i en søsters ukjente liv, en joggetur i ruskevær, et ultralydbilde som ikke er helt som slike bilder pleier å være, et barn som forsvinner på et kjøpesenter og en fremmed lukt i hytta."
(Kilde: bokkilden.no)


Holde fast er en novellesamling av varierende kvalitet, som desverre aldri blir helt genial. Språket er godt og spenningen er der gjennom de fleste novellene fordi Mattsson skriver på en finurlig måte med vendepunkter og sluttpoeng som kan tyde i flere retninger. Det er altså god rom for fantasi fra leserens side.

Barn er et gjennomgangstema, og det er ikke snakk om de store gledene ved å ha barn, men om de bekymringene man har for at barnet skal forsvinne, om frykten ved å oppdage at barnet man venter lider av Downs syndrom, og andre redsler ved å ha barn og å være barn.

Novellene handler om det å bli trukket ut fra den trygge hverdagsboblen og plutselig være ute på glattisen. Det er mye sårbarhet å spore i disse novellene, men enkelte av hovedpersonene blir for tragiske for at jeg kan føle noen sympati med dem, desverre.

Terningkast 3
Utgitt: 2009
Forlag: Gyldendal
Sider: 195
ISBN: 9788205376519

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...