24.08.2009

Tematrio - yrker

Nå er det lenge siden jeg har vært med i tematrioen til Lyran, så jeg synes det er på tide å ta opp igjen den tradisjonen.

Denne uken dreier tematrioen seg om ulike yrker, og det er jo noe som burde være mulig å finne i ganske mange romaner. Men noen skildrer yrket mer, mens andre knapt nok nevner det i forbifarten. Men nå tror jeg at jeg har kommet frem til en god liste :)


Berätta om tre böcker som skildrar huvudpersonernas yrken.1) The abortionists daughter av Elisabeth Hyde - Det er en kriminalroman med abort som et slags hovedtema. Diana Duprey - byens abortlege - blir funnet død i svømmebassenget i hjemmet sitt. På grunn av sitt yrke har hun mange fiender, og gjennom boken får vi høre om hva en abortlege opplever av hets og hat fra samfunnet. Uten noen spesifikke ledetråder å gå etter er det flere som settes i søkelyset. Er det mannen hennes Frank som har gått av hengslene, eller hans tidligere elskerinne? Er det datteren Megan eller en av byens sterkeste abortmotstander og pastor Steven? Er det en av kvinnene som har demonstrert utenfor huset deres og sendt bilder av aborterte fostre og stygge brev til Diana? (Min anmeldelse)

2) Fordeler og ulemper ved å være til av Vigdis Hjorth - Dette er nok min favorittbok av Vigdis Hjorth. Den handler om Nina som er en optimistisk alenemor med en datter på ti. Hun har nylig kjøpt et gammelt pensjonatet på Tjøme, og der har hun tenkt å tilbringe sommerdagene. Gjennom boka følger vi Ninas drift av pensjonatet, og de ulike oppturer og nedturer hun, datteren og de andre som bor der opplever.

3) The pilot's wife av Anita Shreve - Kathryn blir vekket kl. 03.30 om natten, bare en uke før julehøytiden, med beskjeden om at hennes mann, Jack, har omkommet i en flyulykke. Han var pilot og fløy ofte mellom Boston og Heathrow, og var derfor ofte hjemme i 3-4 dager og deretter var han borte i minst like mange dager. Kathryn blir knust, og datteren Mattie likeså. På nyhetene begynner ryktene å svirre om at det trolig var et selvmord, men dette er vanskelig for Kathryn å ta innover seg, og hun grubler på om Jack kan ha vært en annen person enn det hun alltid har trodd. (Min anmeldelse)

1 kommentar:

Lyrans Noblesser sa...

Vigdis Hjorth har jag inte läst något av, måste ta reda på lite mer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...