30.08.2009

Skutt i filler av Mads Mikkelsen av Hedda H. Robertsen

"19 år gamle Alba forelsker seg i en av kundene i bokhandelen der hun jobber. Han er en dansk mann i førtiårene, og hun gir han navnet Mads Mikkelsen i de erotiske dagdrømmene sine. Albas erotiske fantasier blir stadig sterkere, og til slutt kan hun ikke lenger skille virkelighet og fantasi."
(Kilde: bokkilden.no)

Den første tanken jeg tenkte når jeg så forfatterportrettet var at Hedda H. Robertsen er to år yngre enn meg og allerede har fått gitt ut en bok! Jeg må jammen se til å intensivere og fokusere mer på forfatterdrømmen min!

Den andre tanken var at dette kom til å være en morsom og underholdene bok, for jeg har tidligere i sommer lest anmeldelsen til både Mettemor og Janke, som begge gir den positiv omtale. Og det er jeg forsåvidt enig i. Den er morsom, den er lettlest, den er underholdene og den pirrer nysgjerrigheten.

Selve handlingen er det ikke mye å si på. Alba jobber i en bokhandel og (nesten) hver dag kommer M. M. - drømmemannen - innom for å kjøpe VG. Handlingen finner sted i desember, og Alba synes etterhvert at hun må få fingeren ut hvis hun skal ha sjanse til å få oppleve Mads Mikkelen (som hun kaller ham p.g.a. initialene som står i bestillingsboken og fordi han er dansk og i førtiårene) før hun reiser til Wien i begynnelsen av januar.

Boken er full av referanser til samtiden; filmen Closer, TV-serien Sex & Singelliv, den rosa håndkremen Hand&Nail, boken Anatomi.Monotoni av Edy Poppy, avisen VG, bokhandelen Tanum, kosmetikkmerket LUSH osv. Personlig liker jeg best bøker som holder seg litt mer nøytrale i forhold til slike samtidsfenomener, men det får nå være så...

Jeg synes Robertsen skildrer forelskelsen veldig godt og hun fikk meg til å tenke på første gangen det gikk opp for meg at jeg var forelsket i Ole ♥ og jeg kjente meg igjen i mange av følelsene hun beskriver. Forelskelse er deilig :)

Jeg vil elske deg til jeg besvimer.
(s. 106)
Jeg blir til flytende atomer, sprellende kjemiske reaksjoner, følelser i fri eksplosjon.
(s. 70)
Boken er full av stadig sterkere beskrivelser av lyst og sex, kyssescener og hender som fomler og griper og kniper og knar. Fantasiene blir så altoppslukende for Alba og for leseren, så det blir vanskeligere og vanskeligere å skille de fra virkeligheten. Forfatteren er ikke redd for å bruke sterke ord, og det har hun da heller ingen grunn til. Dette er en ekte bok, om ekte mennesker, om ekte jenter/kvinner som har like full rett til å uttrykke sin seksualitet som menn. Ja til mer slik litteratur! Og ja til flere romaner av Hedda H. Robertsen!

Terningkast 4

Utgitt: 2009
Forlag: Tiden
Sider: 173
ISBN: 9788210050626

1 kommentar:

Groskro sa...

Hei, jeg har også lest denne boken. Har ikke skrevet så mye som deg om den, men anbefaler andre om å gå inn på bloggen din, Mettemor og Jankes. Dere skriver så godt boken alle tre :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...