06.06.2009

*s* av Hege Åsvang


"Aggi lever et tilsynelatende lykkelig liv med ektemannen Carl og to små barn. Men hun sliter med sorgen over moren som døde for kort tid siden. Ektemannen makter ikke å trøste henne, og Aggi må bære sorgarbeidet på egne skuldre. Gjennom barndomsvenninnen Barbro involverer hun seg i chattekanaler og sexpartnere på internett. For Aggi blir dette en vei ut av ensomheten og sorgen hun har følt etter morens død. Men etter hvert vikler hun seg inn i noe som får alvorlige konsekvenser."
(Kilde: bokkilden.no)


*s* er på mange måter en stille og rolig roman. Den handler om hverdagslivet til Aggi og den lille familien hennes, om Aggi som sørger over moren og som sliter litt med fødselsdepresjon (?) og ensomhet fordi ektemannen ikke klarer å gi henne den støtten og trøsten hun trenger. Aggi mistenker også Carl for å ha et sidesprang med en 21-åring på jobb.

Aggi får etter mange år kontakt med barndomsvenninnen Barbro, og de utvikler igjen et nært forhold til hverandre. Barbro gir på mange måter den støtten Carl ikke klarer å gi, men hun fører også Aggi ut på ukjent farvann som kan få store konsekvenser for henne. Det er en slags usynlig maktkamp som står igjen fra barndommen. I tillegg føler Aggi seg utilstrekkelig i forhold til lille Emilie som heller vil være med hjem til venninnen Marit etter skolen, enn å komme hjem. For mamma'n til Marit steker vafler hver gang hun er der. Isabell er bare 2,5 måned og gjør ikke annet enn å ligge klistret til morens bryst. Til tider føler jeg med Aggi, men andre ganger blir hun håpløst selvsentrert og makter ikke å se annet enn seg og sitt. Derfor synes jeg slutten er litt skuffende.

Hege Åsvang har allikevel skrevet en god debutroman, og jeg kan definitivt tenke meg å lese mer av henne dersom det kommer noe i fremtiden. Språket er enkelt, men fengende, og ikke minst veldig lettlest. Boken er på knappe 160 sider, men jeg synes forfatteren får sagt mye på disse få sidene og leseren blir engasjert. Jeg fikk ihvertfall lyst til å gå inn og si et par alvorsord til enkelte av disse personene.

Terningkast 4

Utgitt: 2006
Forlag: Cappelen
Sider: 162
ISBN: 9788202261764

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...