21.04.2009

Tematrio - Dyr

Denne ukens tematrio hos Lyrans Noblesser dreier seg om dyr, og jeg tenkte til å begynne med at jeg ikke hadde lest noe særlig litteratur hvor dyr spiller en viktig rolle, men ved å lese hvilke tre bøker de andre deltagerne har lest kom jeg plutselig på et par bøker jeg også. Så here we go:

Berätta om tre böcker där djur spelar en viktig roll!
1) Animal farm av George Orwell - Dette er en god gammel klassiker som jeg ble kjent med i engelsktimene på videregående. Bokstavelig talt handler den om en bondegård hvor dyrene etterhvert tar over og jager bonden vekk. Men bondegården er et symbol for Russland, og historien er altså et bilde på det kommunistiske Russland. Ofte var det slik på skolen at man analyserte bøker/noveller/dikt ihjel, men denne boka er jeg virkelig glad for at vi analyserte og fikk frem betydningen i!

2) Norsk elghund, grå av Jørgen Krog - Boka handler hovedsakelig om Marvin som prøver å skape seg og hunden sin Royne et nytt liv på gården til Jarle. Han gjør sitt beste og har tro på at han og Jarle kan bli gode kompiser, men det viser seg å ikke være fullt så lett. (Min anmeldelse finner du her)

3) Berlinerpoplene av Anne B. Ragde - Jeg leste denne for noen år siden, men likte den ikke. Men den handler om en slektsgård utenfor Trondheim, og ergo også dyr, griser. Om de var så viktig husker jeg desverre ikke, men men..

4 kommentarer:

Lyrans Noblesser sa...

Ragde har jag inte läst, utan bara sett på TV. Jag väntar på sista omgången.

Anonym sa...

Jeg kom på en bok når jeg leste dette. En som heter noe sånt som Hva som hendte den natten hunden døde. Eller noe sånt. Om en gutt som er autist som får skylde for naboens døde hun. Veldig fin. Hm....

Anonym sa...

Jeg kom på en bok når jeg leste dette. En som heter noe sånt som Hva som hendte den natten hunden døde. Eller noe sånt. Om en gutt som er autist som får skylde for naboens døde hun. Veldig fin. Hm....

Stine Marie sa...

Ah, det er sikkert The curious incident of the dog in the nighttime du mener (vet ikke hva den heter på norsk). Den har jeg ikke lest. Kanskje jeg burde sette den på listen min?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...