15.10.2014

[FILM] The help

Det begynner å bli en god stund siden jeg leste Barnepiken (4 år! Hvor blir tiden av?!) som denne filmen er basert på, og den kom på kino for tre år siden. Planen var selvsagt å se den da, men så langt har jeg ikke kommet. Før nå.

Jeg er alltid litt spent på hvordan en filmatisering av en god bok er, og som regel når ikke filmen opp til boken. Ei heller denne gangen. Men den er ikke dermed sagt dårlig! For det er den ikke! Men det er noe eget med å lese en bok og danne seg bilder av personene og miljøet, og ikke minst bruke litt mer enn halvannen time på å fordøye inntrykkene av en bok på nesten 500 sider.

Filmen handler om Skeeter, en ung jente født inn i en overklassefamilie, som ikke helt passer inn i rollen sin. I motsetning til sin mor, sine venninner og andre i overklassemiljøet, så ønsker hun å hjelpe de svarte hushjelpene og få frem sannheten om hva de må tåle i sine jobber. Dette får hun hjelp til av hovedsakelig hushjelpene Aibileen og Minnie, og når boken Skeeter skriver kommer ut blir det rabalder i det lille sørstatssamfunnet.

Det er utrolig å tenke på at situasjonen faktisk var slik i Amerika for bare 50-60 år siden! Men heldigvis er det noen modige sjeler som har stått frem og stått på for denne saken!

Konklusjonen er at det er en god film å kose seg med en kveld man har lyst på litt lett underholdning med et viktig (og til dels aktuelt) tema.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...