09.12.2011

52 noveller: Et hus av hender av Levi Henriksen

Kona smeller døra igjen etter seg fordi mannen ikke vil gå i kirka på julaften. Han mener det ikke holder å bare være kristen i jula. Istedenfor har han tatt på seg å ha vakt denne julekvelden, for tredje året i løpet av de fem årene de to har vært gift. Og som seg hør og bør for en lege på vakt får han en oppringning om et utenlandsk barn med over 40 i feber. Han rykker ut og blir møtt av noe helt annet enn han hadde forventet.

Foran telefonkiosken står to skikkelser og venter. Den lengtse setter seg inn foran, den andre glir inn i baksetet. Snøen ligger som en kalott i det mørke håret til mennene, og jeg tipper at de må komme fra Iran eller Irak, muligens kurdere.
- Hvor er det vi skal? begynner jeg, og aner en bevegelse i bakspeilet, men er totalt uforberedt på armen som griper meg bakfra over venstre skulder samtidig som mannen i passasjersetet drar lua over øynene mine.
s. 71

Det er en liten krim-svung over denne novellen, og det som skjer etter møtet mellom mennene er overraskende for både leseren og hovedpersonen. Det hele får ham til å tenke seg om en gang til, i forhold til sin kone og deres fremtid.


Novelle: 41/52
Hentet fra: Novellesamlingen Hjem til jul av Levi Henriksen
Flere av mine novelleanmeldelser finner du her,
og novelleanmeldelser fra andre deltakere i utfordringen finner du her

2 kommentarer:

Anaruh sa...

Altså - nå MÅ jeg lese denne samlingen! Er den virkelig så bra som du får det til å høres ut, Stinema?

Vurderer å kjøpe den med meg som romjulslektyre, og la den snike i køen forran alle de femti andre bøkene jeg så gjrene vil lese...

Stine Marie sa...

Artig at jeg har klart å fange intressen din med anmeldelsene av Levi Henriksens samling! :) Jeg har ikke fått lest flere noveller fra den ennå (det blir dog etterhvert satser på å komme i mål med 52 noveller), men so far so good. Jeg liker den veldig godt og gleder meg til å lese resten. Perfekt i disse juletider :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...