13.05.2010

Bokbloggturné - Barnepiken

Da er det snart klart for en ny bokbloggturné (som jeg skal delta på. Det pågår nemlig bokbloggturnéer oftere enn hva jeg er med på, se mer informasjon her), og denne gangen er det Barnepiken av Kathryn Stockett som står for tur. Gleder meg veldig til å lese denne for etter å ha lest omtalen til Karin tidligere satte jeg den på leselista mi, men har ikke kommet så langt som til å lese den ennå.

CappelenDamm sier dette om romanen:
Barnepiken beskriver forholdet mellom sorte hushjelper og dere hvite fruer i Sørstatene på første halvdel av 60-tallet. Vi befinner oss i den lille byen Jackson i Mississippi, og møter tre svært forskjellige kvinner som finner hverandre i sin felles utfordring av grenser. 22-årige gamle Skeeter er en ung, hvit kvinne som ifølge hennes mor har ett viktig oppdrag; å finne seg en mann og gifte seg. Selv har hun helt andre planer.


Hun ser hvordan de svarte hushjelpene behandles av sine hvite oppdragsgivere og bestemmer seg for å skrive ned historiene deres. Hennes to allierte er Aibileen, hushjelp og barnepike hos Skeeters venninne, og Aibileens venninne, Minny. Det er et risikofylt prosjekt for alle parter, fordi det utfordrer grensene som definerer tilværelsen deres.

Turnéen starter hos Carina den 31. mai, og avsluttes hos meg den 06. juni, så følg med :)

2 kommentarer:

Beatelill sa...

Denne boka har jeg hørt masse fint om. Gleder meg til å lese hva dere mener om boka. Har ikke fulgt så veldig nøye med de andre bøkene i turnèen, men denne vil jeg ha med meg :)

Karin sa...

Blir spennende å høre hva bloggerne mener om denne boken. Jeg likte den veldig godt og gav den norske gaven bort i gave også.

Jeg liker det norske omslaget forresten, herlige farger:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...