30.09.2009

Det vil ingen ende ta!


Jeg leser iherdig et par bøker i måneden, og man skulle jo tro at listen over bøker jeg har planer om å lese burde krympe?! Men den gang ei! Jeg har en huskeliste hos Bokkilden, en hos Bokklubben, en på Mappa mi (Bibl. i Bergen) og jeg har en huskeliste hos Capris. Førstnevnte er på 216 bøker, hos Bokklubben har jeg 30, hos biblioteket i Bergen har jeg 28 og sistnevnte liste består av 40 bøker. Dette skulle bli noe slikt som vel over 400 bøker på vent! Hjelpe meg! 90% av disse er skjønnlitterære bøker, og det gis jo ikke akkurat ut færre og færre bøker - tvert i mot! Og så har mamma en gedigen samling med bøker som jeg skal overta med tid og stunder..

Hvor skal dette ende? Jeg vil jo lese alle disse bøkene, ihvertfall gi dem en sjanse - for man kan jo ikke regne med at alle faller i smak. Men - og det er et veldig viktig men - lesingen skal være gøy, det skal ikke være en plikt! Ergo kan man ikke "dytte nedpå" bare for å ha lest bøkene. De skal nytes. Akkurat som før. Akkurat som nå.

Hvor mange bøker har du på vent?

6 kommentarer:

Karin sa...

Herlig bilde!

Sukk... det er så mange bøker der ute. Jeg har ikke så mange ventelister, bare en på book depository, men det er ganske ny og har kanskje knapt 20 titler.

Jeg har en huskeliste i hodet, mer systematisk klarer jeg ikke å være. Grunnen til det er nok at det hele tiden dukker opp noe nytt og jeg leser for det meste etter innfallsmetoden.

Jeg har kommet frem til at jeg skal være glad bare jeg får samlet alle bøkene mine en dag, nå har jeg litt i Oslo og litt hjemme hos foreldrene mine.

Enig i at bøker på nytes! Av og til sakte og av til fort!

Nina sa...

Hei Stine Marie:)

Hyggelig at du tittet innom bloggen min.
Jeg kom tilfeldig over bloggen din, og titter innom hver gang det dukker opp noe nytt her:) Jeg er imidlertid ikke så flink til å legge igjen spor etter meg. Trodde jeg?! Men har visst lagt igjen spor likevel;)

Jeg er en liten bokorm selv og har også ufattelig mange bøker på vent, selv om jeg ikke har noen systematsik oversikt over hvor mange. Det tror jeg er like greit, siden jeg også synes det skal være kos og ikke stress å lese bøker:)
Men jeg må innrømme at jeg skulle ønske jeg hadde mer tid til å lese gode skjønnlitterære bøker om dagen, og ikke bare pensumbøker.

Ha en fin dag:)

Klem Nina

Linn Tee sa...

Jeg er faktisk en utroolig dårlig bokleser.. Hvis jeg skulle laget en liste over bøker jeg _har_ lest, så ville den ikke en gang klart å bli så lang som din korteste venteliste, Stine :s Kanskje -bare kaanskje, hvis jeg renger med pensumbøker oppigjennom! Nesten flaut å si det vettu! Hehe...
Men jeg kjøpte faktisk en bok for 10 kroner på et loppemarked som jeg begynte å lese på toget -og som jeg ble helt fortapt i! Så da har jeg på anbefaling fra andre begynt å lese Jo Nesbøs bøker om Harry Hole og skal nå begynne på min femte!! Så mange bøker har jeg aldri lest i løpet av et år før... :)

Så du og jeg er i hver vår ende av skalaen, Stine :p Hehe..
Men bøker er slettes ikke så verst ;)

Caroline sa...

Oi, det var mange bøker!

Anita sa...

For et fantastisk bilde! Jeg har selv mange bøker på vent men kanskje ikke riktig så mange... Finner fryktelig mange tips på nettet, men foreløpig har jeg ikke laget noen liste da...

Stine Marie sa...

Karin: Jeg har også litt bøker her, litt hos foreldrene mine og litt i Bergen. Må prøve å få samlet de etterhvert :)

Nina: Noen har funnet frem til bloggen min via linken på din side, så det var slik jeg oppdaget den :) Jeg ble jo nylig ferdig med utdanningen og må si det er deilig å slippe å være mer eller mindre tvunget til å lese pensum ;)

Linn Tee: Og det er jo bra at vi ikke er like alle sammen :) Krim er ikke min greie, så jeg har ikke lest noen av bøkene om Harry Hole, men har hørt flere som synes de er utrolig bra. Man må finne det som fenger en selv :)

Caroline: Var flere bøker enn jeg var klar over, men om jeg rekker over alle de + nye jeg noterer - se det er en annen sak ;)

Anita: Ja, jeg likte det bildet veldig godt. Jeg liker i grunn bilder av bøker, hehe. Via bokblogger har jeg funnet frem til en god del av bøkene jeg har notert.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...