26.07.2010

Tagget: Om bøker

Bokelskerinnen har tagget meg i et innlegg om bøker, og her er mine svar:

1. Hvilke bøker leser du akkurat nå?
Har blitt lite lesing de siste 14 dagene, så jeg holder fremdeles på med Håkan Nessers Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö. Som regel leser jeg én bok om gangen for når jeg har prøvd å lese to eller tre samtidig ender det med at jeg ikke leser noen av de fordi jeg får litt problemer med å velge hvem jeg skal lese når jeg skal lese.

2. Hvor liker du best å lese?
Favorittstedene er nok på senga eller på stranda/gresset, men jeg leser også gjerne på fly/tog/buss/i bil når jeg er ute og farter.

3. Hvilken bok skulle du ønske ville bli filmatisert?
Jeg er litt ambivalent til filmatisering av bøker, men hvis kvaliteten kunne blitt slik som filmatiseringen av Bienes hemmelige liv i forhold til boka, så kunne jeg nok tenkt meg at Ekstremt høyt og utrolig nært av Jonathan Safran Foer, The abortionists daughter av Elizabeth Hyde, Vintervakten av Melanie Wallace og Barnepiken av Kathryn Stockett ble filmatisert.

4. Hva er favorittboken din?
Vanskelig å velge bare én, så mine favoritter kan du se her

5. Er det noen bøker du ser frem til å lese de neste månedene?
Jeg har ingen klar plan på hva jeg skal lese fremover. Jeg plukker bøker utifra humør. Men jeg tror jeg snart må lese noe av Anita Shreve igjen, og kanskje slår jeg til med Hugh Lauries (Dr. House) Våpenhandleren. Og så håper jeg at jeg får lest noen gode novellesamlinger i løpet av høsten, i tillegg til at det forhåpentligvis blir færre uleste bøker i bokhylla mi som rommer alt fra chick-lit til, faglitteratur og klassikere.

6. Hva synes du er den fineste forsiden på en bok?
Jeg elsker fine omslag, og håper til det ytterste at det reflekterer innholdet. Noe det desverre ikke alltid gjør. Men her er noen omslag som appellerer til meg:
Jeg tagger Line, Lotte, Gro og Mette :)

3 kommentarer:

Groskro sa...

Hei Stine, tagging som dette liker jeg og jeg tar utfordringen - i morgen :-)

Lo sa...

Åh hurra! Jeg så ikke at jeg hadde blitt tagget før nå! :D

Line sa...

Done! Det tok bare litt tid å manne seg opp...men jeg syntes det siste spørsmålet var vrient, jeg er ikke så opptatt av bokas utseende :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...