18.07.2012

Bøker til de aller minste

Med et snart 6 uker gammelt nurk i heimen er det på tide å finne ut av hvilke bøker det er verdt å ha i hennes del av bokhylla.

Først og fremst tenker jeg på bøker som egner seg for de aller minste, og ikke type Emil i Lønneberget, Pippi Langstrømpe, Vi på Saltkråkan, Albert Åberg (og annen nyere litteratur - som jeg slett ikke har oversikt over) osv. Jeg tenker på bøker med sanger, rim og regler, og jeg tenker på bøker med korte, enkle fortellinger som frøkna kan ha glede av å bli lest for av om en (god) stund, og bøker hun selv kan holde i hendene og leke med/kikke i.

Kom med alle tips dere har, erfarne bokelskende mødre (og andre bokelskere)! :)

7 kommentarer:

Anaruh sa...

Selv om det ikke er en "lesebok", så er Den store barnesangboka den boken vi brukte mest helt fra begynnelsen av. Rakk å synge en del før de begynte å banne :) i tillegg til elsker jeg Inger Hagerups Så rart. Etter noen måneder er bøker med bilder av andre babyer og dyr - gjerne med kosefelter av pels populært.

Janicke sa...

Gratulerer med den lille prinsessen! Heldige du, det er en deilig tid med en liten baby i huset!
Da mine var så små leste jeg høyt fra de bøkene jeg selv leste - bare å høre mammas stemme var nok til å få dem til å sovne i halskroken min. Sukk - den tiden gikk alt for fort!

Anonym sa...

Jeg har vært i samme situasjon nylig. Nå er hun blitt to og man lærer etterhvert. Jeg er veldig begeistret for noen av billedbøkene med lyd fra Fortellerforlaget. Har skrevet om disse her:

http://karinleser.blogspot.no/2011/12/gavetips-til-de-aller-minste.html

Har selv gitt bort de bort flere utgaver og de har vært populære. Anbefaler også etterhvert den store verden-boka jeg skriver om der også, den er ypperlig når de blir ett og utover.

En svensk billedbok som har veldig fine og klare bilder er:
http://karinleser.blogspot.no/2010/11/gnatto-pakpak.html

Forøvrig har jeg også kjøpt en del av de bøkene som er kommet ut i babylit serien:
http://karinleser.wordpress.com/2012/05/03/se-tidlig-krokes-skal-den-som-skal-bli-glad-i-god-litteratur/

Silje - så rart sa...

Jeg er også veldig glad i Så rart av Inger Hagerup og Andre Bjerke sin Moro-vers. Det er fint å lese rim og regler for de minste, de får både høre foreldrene sin stemme og rytmen i ordene. Ellers var min glad i i bøker med lyd og spesielt Eventyret om Vimsekaninene av Beatrix Potter (som også har behagelige lyder for de voksne:-)). Jeg liker også godt bøkene om Veslefanten av Camilla Lundsten som er søte med sterke farger og er i et fint format for å etterhvert lese selv. Jeg håper du kommer med tips om de du finner og liker:-)

Lattermild sa...

Et par tips til nyere billedbøker (jeg har ei på fem og en septemberbaby i magen):

Bæsj av Stephanie Blake er en hit hos 3-5-åringer - og jeg lurer på om ikke den er på slag hos Ark i øyeblikket...

Bukkene bruse i badeland er HERLIG.

Mamma Mø-bøkene liker jeg (og snuppa). Mamma Mø er en flott rollemodell, hennes holdning er litt som Pippi sin "Det har jeg aldri forsøkt før, så det klarer jeg sikkert."

Lotte sa...

Vesla mi er halvannet år nå, og har hun endelig blitt så stor at vi kan lese korte bøker for henne uten at oppmerksomheten faller bort :) Før dette kikket hun bare på bildene og bladde selv, i en periode spiste hun de og! Anbefaler solide bøker av "papp"-materiale, som pekebøker om dyr ol. Den lille larven aldri mett ble spist på i starten, men er populær lesing nå. Ellers er klaffebøker en HIT, spesielt Tassen og Kokos. Jeg samler på Aschehougs Store Hvite til henne, men kommer ikke til å ta de fram før om en stund. De er så fine, og jeg vil ikke ødelegge de...

Lykke til, men ikke forvent mye tålmodighet før om et års tid ;)

Mari sa...

Vi kjøpte bøker fra Forteller forlaget etter tipset til Karin og vår yngste har vært veldig begeistret for de.

Nå er hun 16 mnd gammel og boken "Ingrid fra morgen til kveld" av
Katerina Janouch er en sikker vinner. Det er så morsomt når jeg tar tak i den om kvelden, da lager hun små gledesrop :)

Etter et veldig kjapt søk på Google fant jeg den her: http://www.bokklubben.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=6189806

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...