31.07.2012

Sommerlitteratur

Anaruh på Listebloggen skriver i dag om 10 måter å forlenge sommeren på, og hvem kjenner vel ikke behovet for det nå som vi straks bikker over i august og antall dager med sol og varme kan telles på en hånd? Hennes første punkt dreier seg om sommerbøker, og for mange er jo nettopp sommer og ferie høysesong for lesing. Påske er nesten ensbetydende med krim, men hva er sommerbøker for deg?

For meg er sommerbøker gjerne lettleste bøker (F.ks. Damenes detektivbyrå nr. 1-serien av Alexander McCall Smith) , bøker med humor, kjærlighet og feelgood (Ofte chick-lit, f.eks. Vannmelonen av Marian Keyes og Sammen av Josie Lloyd og Emlyn Rees), og bøker hvor historien utstpiller seg nettopp om sommeren (F.eks. I fjor sommer av Niels Fredrik Dahl), på sydligere breddegrader (F.eks. White man av Sara Johnsen) og i sørstatene i Amerika (F.eks. CeeCee Honeycutts reddende engler av Beth Hoffman). Og så er jeg jo tilhenger av noveller (f.eks. alt av Alice Munro) fordi man da kan lese én historie, så kan man bade/klippe plenen/grille/spille volleyball/spise is, og deretter vende tilbake til neste historie. 

Hva er sommerlitteratur for deg?

2 kommentarer:

Anaruh sa...

Kom egentlig på en sommerroman som jeg kan takke deg for: Secret life of bees! Leste den under hetebølgen i 2009 mens jeg gikk høygravid med datteren min. Blir ikke mere sommer enn det!

Og så kom jeg forresten på en annnen "trend" den sommeren - jeg oppdaget at veldig mange av de bøkene jeg leste den sommeren handlet om dårlige og mentalt utslitte mødre. Det var ikke tilsiktet, og jeg hadde valgt bøkene ut fra andre kriterier enn innhold/tema og visste ikke noe om dette før det slo meg etter fjerde bok med dette som underliggende tema. Kanskje jeg må lese Eg er mamma, eg skal vera god (eller noe sånt) til neste år? Uff...

Lotte sa...

Enig med deg - sommerlitteratur for meg er lettleste bøker, gjerne i form av chick-lit. I år har det desverre vært lite sommer, og derfor også lite typisk sommerlitteratur for min del ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...