11.06.2012

En hjertesak av Emily Giffin


"Tessa er tobarnsmor og lykkelig gift. Hun har valgt å være hjemme med barna mens de er små, for ektemannen, som er kirurg, har lange arbeidsdager.Valerie er advokat og alenemor til en liten gutt. Hun har mistet troen på kjærligheten og har lært seg ikke å stole på noen.De to kvinnene har lite annet til felles enn at de bor i samme by og elsker sine barn. Men en tragisk ulykke gjør at livene deres får et felles knutepunkt som ingen av dem ville ha drømt om."Valeries sønn Charlie er på overnattingsbesøk hos en klassekamerat, men under lek havner han plutselig i et bål hvor de griller marshmellows og får sore brannskader i halve ansiktet og på den ene armen. På sykehuset blir han behandlet av kirurgen Nick, en av de beste plastikkirurgene. Naturlig nok har legen mye å gjøre md Charlie og Valerie, og rett som det er får kona hans, Tessa, beskjed om at han blir forsinket hjem fra jobb. Dette gjør at hun blir mistenkelig overfor han og mistenker han for å være utro, men hun kan ikke helt tro det. Valerie og Nick kommer stadig nærmere hverandre og det skillet som bør være mellom helsepersonell og pasient/pårørende blir snart brutt ned. Nick finner noe han savner i sitt ekteskap, Charlie finner farsfiguren han aldri har hatt og Valerie finner mannen hun så sårt har savnet i mange år.

Det er jo aldri koselig å lese om utroskap, men i denne romanen får man både sympati med kona som blir forsmådd, med mannen som er utro og "den andre kvinnen". Historien fortelles i annethvert kapittel fra Tessa og fra Valeries synspunkt, og det er nok dette som gjør at man som leser klarer å sette seg inn i begge situasjonene. Desverre synes jeg kanskje at historien endte som jeg hadde trodd på forhånd, selv om forfatteren stadig prøver å få leseren til å tro noe annet. Litt forutsigbar med andre ord.

Emily Giffin er en av mine favoritter innen chick-lit/feelgood-sjangeren, og jeg kan gjerne anbefale de andre bøkene hennes: Til odel og eie, I tykt og tyntBaby eller ikke og I gode og onde dager. Grunnen til at jeg liker henne så godt er at hun skriver om jordnære mennesker og hendelser, og ikke bare rike blonde damer og høye, kjekke, mørke menn som får det de vil. Noe de ofte kan bli mye av i chick-lit/feelgood-bøkene.


Terningkast 4
Utgitt: 2012
Forlag: Cappelen Damm
Sider: 400
ISBN: 9788202380403

4 kommentarer:

Anaruh sa...

Hei Stinema!

Skal huske Emily Griffin neste gang jeg har behov for litt lettleste greier :)

Spennende tider i møte snart, skjønner jeg! Lykke til og gled deg! Fødsel og helt rykende fersk baby er noe av det beste i verden (synes i alle fall jeg)!

astridterese sa...

Jeg har ikke lest noe av Emily Giffin. Men denne boken hørtes ut som noe jeg kunne like :-) Takk for tips!

Gråbekka`s Blogger sa...

Emily Giffin er vel den jeg også har lest mest bøker av innen sjangeren:) Hun har fine bøker:) Skal også få lest denne en dag i fremtiden:) Ha en flott mandag:)

Askeladden sa...

Denne skal jeg defintivt lese en gang!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...